13-05-2021

Γερμανία: Καλή ημέρα για τη Δημοκρατία οι εκλογές, σύμφωνα με το AfD

Τα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που κατέγραψε θεαματική άνοδο στις περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σε τρία ομόσπονδα κρατίδια την Κυριακή, χαιρέτισαν «μια καλή ημέρα για την Δημοκρατία» στη Γερμανία, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

«Η Γερμανία ψήφισε σε τρεις περιοχές και εμείς πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φράουκε Πίτρι, το οποίο εξέλεξε βουλευτές στα τρία περιφερειακά κοινοβούλια, συγκεντρώνοντας από 12% έως 24% των ψήφων.

«Είμαστε το κόμμα που μπορεί, με τρόπο αξιόπιστο, να δείξει ότι προσεγγίζει από τότε που ιδρύθηκε το 2013 τα προβλήματα για τα οποία αδιαφορούν σε αυτήν την χώρα», τόνισε η Πέτρι.

«Η γερμανική κοινωνία, όχι μόνο σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια βιώνει μια διαρκή αποσύνθεση που μεταφράζεται ξεκάθαρα από μία εξαθλίωση των μεσαίων τάξεων, από το γεγονός ότι οι οικογένειες ολοένα και πλήττονται και ότι το μέλλον της χώρας ολοένα και τίθεται υπό αμφισβήτηση», είπε η επικεφαλής του κόμματος.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, το AfD εμφανίζεται ως το κόμμα της «κοινωνικής ειρήνης», τόνισε εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της για την επιτυχία που κατεγράφη στις περιφερειακές εκλογές, η οποία επιτεύχθηκε «παρά την τεράστια εκστρατεία δυσφήμησης των τελευταίων εβδομάδων».

Το AfD εκπροσωπείται πλέον στα μισά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, 18 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ