17-05-2021

Τουρκία: Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Άγκυρας – Τουλάχιστον 34 νεκροί (εικόνες+video)

Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με νεότερη δήλωση του Υπουργού Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογκλου, ο οποίος υπογράμμισε μάλιστα, ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Αναφερόμενος στους τραυματίες ο Μουεζίνογκλου δήλωσε ότι 125 άνθρωποι νοσηλεύονται, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι’ αυτήν θ’ ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα» είπε ο Εφκάν Αλά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Αγκυρα πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για “πιθανή τρομοκρατική επίθεση” στην Άγκυρα με στόχο “κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια” στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης.

Η στιγμή που το παγιδευμένο αυτοκίνητο εκρύγνεται σε πολυσύχναστο δρόμο της Άγκυρας κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας:

https://www.youtube.com/watch?v=si37pKg7UTo

 

https://www.youtube.com/watch?v=JlCar4pgAog

https://www.youtube.com/watch?v=yIoNmusfCV8

tourkia_ekriksi2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ