15-05-2021

Προκαλεί ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: Μετά την βαλκανική, να κλείσει και η μεσογειακή οδός

Σε νέα μέτρα, ακόμη πιο ανάλγητης φύσης στρέφεται η Αυστρία, προτείνοντας να κλείσει και η μεσογειακή οδός (μέσω Αλβανίας και Ιταλίας) για τους πρόσφυγες και μετανάστες, μετά το κλείσιμο της βαλκανικής, ενώ πλέκει το εγκώμιο της ΠΓΔΜ η οποία σύμφωνα με την αυστριακή κυβέρνηση κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα, να σταματήσει δηλαδή τις ροές.

Συγκεκριμένα ο γνωστός πια υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτζ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ζητά αυστηρότερο έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων με το κλείσιμο, μετά της λεγόμενης βαλκανικής οδού, και αυτής της μεσογειακής, ενώ δήλωσε πως τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μαζικές προσφυγικές ροές και θα ανοίξουν όταν αυτές σταματήσουν.

«Το δουλεμπόριο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πλήρως, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως ότι κάνουμε τώρα στην βαλκανική οδό, να το κάνουμε και στην Ιταλία και στη μεσογειακή οδό, ώστε να μην υπάρχει τρόπος για να φθάσει κανείς την κεντρική Ευρώπη».

Ο κ. Κουρτζ αναφέρθηκε ακόμα και στην βοήθεια που παρέχει η Αυστρία στα Σκόπια, με προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό για τον έλεγχο των συνόρων. «Τα Σκόπια έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σταματήσουν τις ροές, εφόσον δεν το κάνει η Ελλάδα. Τα Σκόπια χρειάζονται τη βοήθειά μας με προσωπικό και εξοπλισμό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ