05-03-2021

Δανία: 16χρονη σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε σχολεία

Οι αρχές της Δανίας απήγγειλαν κατηγορίες σε μια 16χρονη η οποία είναι ύποπτη ότι σχεδίαζε να διαπράξει «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε δύο σχολεία, το ένα εκ των οποίων εβραϊκό, η οποία είχε προμηθευτεί τα χημικά για την κατασκευή βομβών.

Κατηγορίες για συνέργεια στην κατασκευή βομβών απαγγέλθηκαν και στον 24χρονο φίλο της 16χρονης, ο οποίος έχει πολεμήσει στη Συρία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης,

Το δανέζικο δίκτυο TV2 μετέδωσε ότι η νεαρή Δανέζα είχε ασπαστεί πρόσφατα το Ισλάμ. Αυτή είχε συλληφθεί στις 13 Ιανουαρίου και ο φίλος της την επόμενη ημέρα, κατηγορούμενος επίσης, μεταξύ άλλων, για την παροχή στην 16χρονη εγχειριδίων για την κατασκευή βομβών.

Και οι δύο, οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν από τις αρχές βάσει του ισχύοντος κανονισμού στη χώρα, δήλωσαν αθώοι.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας ανακοίνωσε ότι η σύλληψη των δύο αυτών προσώπων δεν αλλάζει την αξιολόγησή της ως «σοβαρής» της απειλής που υπάρχει για την ασφάλεια της χώρας μετά την επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 σε ένα πολιτιστικό κέντρο και μια συναγωγή στην Κοπεγχάγη από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι προτού ο δράστης πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ