12-02-2021

Κύπρος για Τουρκία: Εκπλήρωση υποχρεώσεων με βάση το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο

Άνοιγμα της συζήτησης των Κεφαλαίων για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προϋποθέτει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, επανέλαβε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης,  μεταφέροντας παράλληλα την ικανοποίησή του προέδρου Αναστασιάδη από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα ο κ. Χριστοδουλίδης στη δήλωσή του αναφέρει ότι «όσον αφορά την αξίωση της Τουρκίας για άνοιγμα Κεφαλαίων που έχουν μονομερώς παγώσει από την Κυπριακή Δημοκρατία και επικαλούμενη το ρόλο της στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που κατά κύριο λόγο πλήττει την Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε σταθερός στη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι το άνοιγμα των όποιων Κεφαλαίων προϋποθέτει την από πλευράς Τουρκίας εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπως αυτές απορρέουν από το Διαπραγματευτικό της Πλαίσιο».

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του, τόσο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό όσο και προς τους λοιπούς Ευρωπαίους Ηγέτες για την κατανόηση και τη στήριξη που επέδειξαν στις θέσεις και την επιχειρηματολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ