24-02-2021

Συρία: Μέλη της Αλ-Νόσρα εμπόδισαν διαδήλωση εναντίον του Άσαντ

Μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, εμπόδισαν δια της βίας μιας αντικαθεστωτική διαδήλωση στο προπύργιο της οργάνωσης στο Ιντλίμπ, απειλώντας ότι θα ανοίξουν πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, επωφελούμενη από την εκεχειρία, με σκοπό να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε ο Ιμπραχίμ αλ Ιντλίμπι.

“Καλέσαμε τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν γύρω στις 15.00, πιστεύοντας ότι θα μπορούσαμε να ξαναρχίσουμε τις λαϊκές διαδηλώσεις στην πόλη”, είπε. Όμως, όταν ξεκίνησε η πορεία προς την κεντρική πλατεία, μέλη του Μετώπου αλ Νόσρα επιχείρησαν να την σταματήσουν.

Ήρθαν οι μαχητές της Αλ Κάιντα, χτύπησαν τους διαδηλωτές, τους απείλησαν με τα όπλα και τους είπαν: Αν δεν επιστρέψετε στα σπίτια σας, θα αρχίσουμε να πυροβολούμε“, συνέχισε ο ακτιβιστής. Στη συνέχεια, οι ισλαμιστές συνέλαβαν περίπου 10 συμμετέχοντες και ύψωσαν τη μαύρη σημαία της οργάνωσής τους.

Τον Μάρτιο του 2015 ένας συνασπισμός στον οποίο μετέχουν το Αλ Νόσρα και άλλες ισλαμιστικές ομάδες κατέλαβε την πόλη του Ιντλίμπ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ