18-02-2021

Αναζητείται νέος αγοραστής για το ζωολογικό κήπο της φρίκης στη Γάζα

Ο ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου στη Λωρίδα της Γάζας, μην μπορώντας πλέον να συντηρήσει τα ζώα του, αναζητά αγοραστές πρόθυμους να τα φροντίσουν και, κυρίως, να τα… ταΐσουν.

Ο Μοχάμαντ Οουέιντα κάποτε οργάνωνε εκπαιδευτικές και οικογενειακές εκδρομές στον ζωολογικό κήπο που διατηρούσε στο Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Όμως, ο πόλεμος και οι οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε είχαν ως αποτέλεσμα η επιχείρησή του να μετατραπεί σε μια αξιοθρήνητη «συλλογή» 15 κάτισχνων ζώων, τα οποία λιμοκτονούν.

«Πρέπει να τα πουλήσω για να τα σώσω», είπε ο 24χρονος Οουέιντα, καθισμένος κοντά στο κλουβί μιας τίγρης που δεν έχει φάει τίποτα εδώ και τέσσερις ημέρες.

Περίπου 200 ζώα έχουν πεθάνει από την πείνα στον ζωολογικό κήπο μετά τον πόλεμο των επτά εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, το καλοκαίρι του 2014.

Ο Οουέιντα ταρίχευσε 15 από τα νεκρά ζώα και τα εξέθεσε για να μπορούν τα μικρά παιδιά να τα αγγίζουν και να τα χαϊδεύουν. Όμως και οι επισκέπτες πλέον είναι ελάχιστοι.

Όπως είπε, διαπραγματεύεται για να πουλήσει την πεινασμένη τίγρη, έναντι 23.000 δολαρίων, σε έναν κάτοικο της Γάζας που στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με την εκτροφή λιονταριών. Eπιπλέον, πουλάει και άλλα ζώα, προκειμένου να σωθούν, όπως μια στρουθοκάμηλο, μια χελώνα και έναν πελεκάνο.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ