23-04-2021

“Θωρακίζει” τα σύνορά της η Βουλγαρία

Περισσότερους από 400 άνδρες είναι έτοιμη ν’ αναπτύξει η Βουλγαρία στα σύνορά της με την Ελλάδα προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης -παρά το ότι προς το παρόν παραμένει μακριά από τις οδούς που ακολουθούν οι μετανάστες μέσω Βαλκανίων- σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε μετά το τέλος κοινής άσκησης των δυνάμεων ασφαλείας με τη συμμετοχή θωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων, μπροστά από τα ελληνικά σύνορα, κοντά στην ΠΓΔΜ, πως «Μερικές εκατοντάδες άτομα, περισσότερα από 400, του στρατού, της χωροφυλακής και της αστυνομίας, θα παραμείνουν εδώ μόνιμα. Περίπου 500 επιπλέον άνδρες μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες στα σύνορα, σε περίπτωση ανάγκης».

Τα μέτρα αυτά αποφασίσθηκαν για να προληφθεί η εμφάνιση νέων μεταναστευτικών δρομολογίων με αφετηρία την Ελλάδα, όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι περισσότεροι από 30.000 μετανάστες λόγω των ποσοστώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες των Βαλκανίων και την Αυστρία που δεν αφήνουν πλέον να περνούν καθημερινά παρά λίγοι αιτούντες άσυλο.

Οι αφίξεις μεταναστών στη Βουλγαρία από την Ελλάδα είναι προς το παρόν σπάνιες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ