21-02-2021

Αυστραλία: Η πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της χώρας, αναχωρεί αύριο για την Κούβα

Στην πρώτη επίσημη εμπορική αποστολή της χώρας στην Κούβα, θα πραγματοποιήσουν αύριο, εκπρόσωποι εταιριών με έδρα τον Καναδά, από τον αγροτικό τομέα και τον τομέα των ορυχείων.

Το οικονομικό ύψους των διμερών εμπορικών σχέσεων Αυστραλίας-Κούβας για το 2015, ήταν στα 10,2 εκατομμυριών δολάρια, αντιστοιχώντας σε ποσοστό μικρότερο του 1%, από τη συνολική οικονομική αποτίμηση του αυστραλιανού εξαγωγικού εμπορίου.

“Πολλές χώρες βλέπουν στην Κούβα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν νέες εμπορικές ευκαιρίες”, δήλωσε ο ειδικός εμπορικός απεσταλμένος, Άντριου Ρομπ, τονίζοντας τις ευκαιρίες που υπάρχουν και για επενδύσεις στον τουρισμό, αλλά και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

“Στις κινήσεις αυτές, πρωτοστατεί η Αυστραλία”, συμπλήρωσε ο Ρομπ. Ωστόσο, το γραφείο του, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα ονόματα των εταιριών που συμμετέχουν στην αποστολή.

Η Αυστραλία δε διαθέτει πρεσβεία στην Κούβα. Το 2008, η Κούβα άνοιξε πρεσβεία στην Καμπέρα. Η επίσκεψη της εμπορικής αποστολής της Αυστραλίας, ακολουθεί την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας, το περασμένο καλοκαίρι, μετά από διακοπή 54 ετών. Ωστόσο, το αμερικανικό εμπορικό εμπάργκο κατά της Κούβας, εξακολουθεί να εφαρμόζεται.

Τον επόμενο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Κούβα, από το 1928.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ