06-03-2021

ΗΠΑ: Σημαντική ευκαιρία η εκεχειρία, παρά τα εμπόδια που θα προκύψουν

Η κατάπαυση του πυρός στη Συρία αποτελεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια προώθησης των συνομιλιών ώστε να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή στη χώρα αυτή, τόνισε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από παράκληση του τελευταίου, για να συζητήσουν τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να τηρηθεί η συμφωνία από όλες τις πλευρές προκειμένου “να ανακουφιστεί ο συριακός λαός από τα δεινά του” και “να επικεντρωθεί” στη μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η εκεχειρία, μολονότι όπως είπε θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή της, αποτελεί “μια στιγμή ευκαιρίας” και οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν.

“Θα εκπλησσόμουν αν δεν υπήρχαν εμπόδια στον δρόμο για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Θα υπάρξουν κάποια εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε, πιθανόν να υπάρχουν πισωγυρίσματα, όμως αυτή είναι μια ευκαιρία και ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα την εκμεταλλευτούν“, πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η παύση των εχθροπραξιών θα αφορά όλες τις εμπόλεμες πλευρές, εκτός από το ΙΚ και το Μέτωπο Αλ Νόσρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ