05-03-2021

Δεκτό το αίτημα της Ρωσίας – Συνεδριάζει απόψε το ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει απόψε στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία.

Η συνεδρίαση αυτή ζητήθηκε από τη Ρωσία, η οποία “ανησυχεί για τα σχέδια της Τουρκίας να στείλει (χερσαία) στρατεύματα στη Συρία”.

Σε ένα υπόμνημά της που απευθυνόταν προς την προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ, η οποία αυτόν τον μήνα ασκείται από τη Βενεζουέλα, η Ρωσία δηλώνει “πολύ ανήσυχη για τη κλιμάκωση (της έντασης) στα τουρκοσυριακά σύνορα και τα σχέδια που ανακοινώνει η Τουρκία για την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία”.

Την περασμένη Τρίτη η Άγκυρα είχε ταχθεί υπέρ μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Την ίδια ημέρα, η Ρωσία συγκάλεσε συνεδρίαση των πρεσβευτών των 15 χωρών-μελών του ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητηθούν οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον Κούρδων πολιτοφυλάκων στη βόρεια Συρία. Το Συμβούλιο δεν εξέδωσε καμία επίσημη ανακοίνωση, όμως ο πρόεδρός του, ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Ραφαέλ Ραμίρες είπε αμέσως μετά τη συνεδρίαση ότι τα μέλη του “ανησυχούν” για τη στρατιωτική δράση της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ