05-03-2021

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν δύο «κατασκόπους» του στρατού

Η πτέρυγα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν την εκτέλεση δύο ανδρών τους οποίους παρουσιάζει ως «κατασκόπους» του στρατού, ο οποίος πολεμά στη χερσόνησο του Σινά εξέγερση των τζιχαντιστών.

Η σειρά των φωτογραφιών που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Twitter δείχνει τους αποκεφαλισμούς δύο ανδρών που φορούσαν πολιτικά και παρουσιάζει τον πρώτο ως «κατάσκοπο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού» και τον δεύτερο ως «κατάσκοπο του στρατού». Η ειδική αμερικανική ιστοσελίδα Site που παρακολουθεί τις ιστοσελίδες ισλαμιστών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Μετά την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό το 2013, ο στρατός και η αστυνομία αποτελούν πολύ συχνά στόχο επιθέσεων τζιχαντιστών, κυρίως στο βόρειο Σινά, προπύργιο των αιγυπτίων τζιχαντιστών.

Οι τζιχαντιστές που έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος έχουν επανειλημμένα αναρτήσει βίντεο που δείχνουν την εκτέλεση δια πυροβολισμού ή αποκεφαλισμού «κατασκόπων» που κατηγορούνται για συνεργασία με τον ισραηλινό ή τον αιγυπτιακό στρατό.

Σύμφωνα με τις αρχές, εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από το 2003 στις επιθέσεις τζιχαντιστών, κυρίως στην επαρχία του Βόρειου Σινά.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβε την ευθύνη για τη συντριβή αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν Ρώσοι τουρίστες στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά που στοίχισε τη ζωή των 224 επιβαινόντων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ