07-05-2021

Γερμανία: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα (εικόνες)

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε ένδεκα ανθρώπους προκλήθηκε από “ανθρώπινο σφάλμα” ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν σήμερα οι ερευνητές.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για τεχνικό πρόβλημα. Πρόκειται για ανθρώπινο σφάλμα”, δήλωσε ο εισαγγελέας του Τράουνσταϊν (νοτιοδυτική Γερμανία), ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η επιτροπή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο κλειδούχος που είχε βάρδια την ημέρα της τραγωδίας κατηγορείται για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, τραυματισμούς και επικίνδυνη επέμβαση στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.
“Αν είχε σεβαστεί τους κανόνες δεν θα είχε υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των τρένων”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη μετωπική σύγκρουση δύο περιφερειακών αμαξοστοιχιών, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου σε σιδηρογραμμή ανάμεσα στο Ρόζενχαϊμ και το Χολτσκίρχεν, σ’ ένα δάσος που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου, της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά και περίπου εξήντα ελαφρότερα στο δυστύχημα.

γερφφ

RECROPED VERSION - Aerial view of rescue teams at the site where two trains collided head-on near Bad Aibling, Germany, Tuesday, Feb. 9, 2016. Several people have been killed and dozens were injured. (AP Photo/Matthias Schrader) ORG XMIT: MAS202

γερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ