17-05-2021

Μπαχρέιν: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους τέσσερις συλληφθέντες Αμερικανούς

Η εισαγγελία του Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερις Αμερικανούς πολίτες που έχουν συλληφθεί στη χώρα, για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση, αλλά πρόσθεσε ότι έδωσε παράλληλα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι εν αναμονή της διεξαγωγής περαιτέρω έρευνας.

Ο εισαγγελέας Ναουάφ αλ Αουάντι προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εισαγγελίας του Μπαχρέιν στο Instagram ότι οι τέσσερις Αμερικανοί ανακρίθηκαν παρουσία των δικηγόρων τους.

Σύμφωνα με δικηγόρο των τεσσάρων Αμερικανών, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορεία Reuters, αυτοί θα μεταφερθούν σε αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι σε διάστημα μιας ώρας.

Ο δικηγόρος Μοχάμεντ Αλ Τζίσι επιβεβαίωσε εξάλλου μιλώντας τηλεφωνικώς στο Reuters ότι ήταν παρών κατά την ανάκριση των 4 Αμερικανών στο γραφείο του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι μια Αμερικανίδα δημοσιογράφος και τρία μέλη του τηλεοπτικού της συνεργείου συνελήφθησαν την Κυριακή στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ