07-03-2021

Νταβούτογλου: Η Τουρκία δε θα αφήσει να πέσει η πόλη Αζάζ στα χέρια των Κούρδων

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία δε θα επιτρέψει η πόλη Αζάζ στη βόρεια Συρία να πέσει στα χέρια της κουρδικής πολιτοφυλακής Δυνάμεις Προστασίας του Λαού (YPG) και η οργάνωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την «πιο σκληρή αντίδραση» αν προσπαθήσει να προσεγγίσει ξανά την πόλη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους εν πτήσει προς την Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως οι μαχητές των YPG θα είχαν πάρει τον έλεγχο της Αζάζ και της πόλης Ταλ Ριφάατ νοτιότερα, αν το τουρκικό πυροβολικό δεν τους είχε βομβαρδίσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Στοιχεία των YPG εκδιώχθηκαν από την περιοχή γύρω από την Αζάζ. Αν προσεγγίσουν πάλι θα δουν την πιο σκληρή αντίδραση. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η Αζάζ», είπε ο Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η Τουρκία θα αχρηστεύσει τη συριακή αεροπορική βάση Μέναγ αν οι YPG δεν αποσυρθούν από την περιοχή, την οποία κατέλαβαν από Σύρους αντάρτες. Ο Νταβούτογλου προειδοποίησε τις YPG να μην κινηθούν ανατολικά της περιοχής Αφρίν ή δυτικά του ποταμού Ευφράτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ