17-02-2021

Σκοτώθηκαν 29 Κούρδοι μαχητές από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Νεκροί έπεσαν τουλάχιστον 29 Κούρδοι μαχητές της Συρίας έπειτα από βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, που ξεκίνησαν το Σάββατο εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βόρεια Συρία, συνεχίστηκαν και σήμερα. Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, ορισμένοι μαχητές εγκατέλειψαν τις θέσεις τους μετά τις επιθέσεις.

Οι Κούρδοι της Συρίας μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να απελευθερώσουν σημαντικά εδάφη στη Συρία. Η Άγκυρα ωστόσο θεωρεί ότι το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ένοπλη πτέρυγα του οποίου είναι οι YPG, συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Οι ΗΠΑ ωστόσο αρνούνται να χαρακτηρίσουν τρομοκράτες τους Κούρδους του PYD και μάλιστα έχουν ενισχύσει τις YPG με όπλα και πυρομαχικά γιατί τις θεωρούν ως τους πιο αποτελεσματικούς εταίρους τους στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ