07-03-2021

Ισραηλινός αστυνομικός έδωσε τα στοιχεία Εβραίας σε ακροδεξιούς εξτρεμιστές!

Ισραηλινός αστυνομικός διώκεται ποινικά επειδή έδωσε πληροφορίες σε ισραηλινούς εξτρεμιστές για μια Εβραία η οποία επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με Παλαιστίνιους φίλους της, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο διευκρινίζει ότι την Τετάρτη προσέφυγε εναντίον του αξιωματικού της συνοριοφυλακής Μάταν Αμισάι. Τον Δεκέμβριο του 2014, σε έναν έλεγχο ρουτίνας, ο αστυνομικός σταμάτησε ένα αυτοκίνητο κοντά στην παλαιστινιακή συνοικία του Σιλουάν, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Στο όχημα αυτό επέβαιναν δύο κάτοικοι του Σιλουάν και δύο νεαρές Εβραίες. Ο κατηγορούμενος, που ήταν εν υπηρεσία, πήρε την ταυτότητα της μιας από τις νεαρές γυναίκες και την τράβηξε φωτογραφία με το κινητό τηλέφωνό του», ανέφερε το υπουργείο.
Στις ισραηλινές ταυτότητες, εκτός από τη φωτογραφία του κατόχου, αναγράφονται επίσης η διεύθυνσή του και η οικογενειακή κατάστασή του.

Ο Αμισάι έστειλε κατόπιν τη φωτογραφία που είχε τραβήξει στον Μπένζι Γκοπστάιν, τον ηγέτη της Λεχάβα, μιας ακροδεξιάς ισραηλινής οργάνωσης, καθώς επίσης και στον πρώην βουλευτή Μίχαελ Μπεν-Άρι. Ο τελευταίος θεωρείται υποστηρικτής των ιδεών του ραββίνου Μέιρ Καχάνα, του ιδρυτή ενός ρατσιστικού, αντιαραβικού κινήματος.

Στο μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι οι δύο γυναίκες επέστρεφαν από μια εκδρομή που έκαναν με τους δύο άνδρες στο Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα. «Ιδού η ταυτότητα του ενός κοριτσιού, παρακαλώ να κάνετε κάτι. Θέλω να κλάψω», έγραφε.

Ο Αμισάι κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και καταπάτηση του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2014 μέλη του Λεχάβα διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν γάμο μεταξύ ενός μουσουλμάνου και μιας Εβραίας κοντά στο Τελ Αβίβ φωνάζοντας συνθήματα όπως “Θάνατος στους Άραβες”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ