22-01-2021

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι Αμερικανοί υπήκοοι κρατούνται στη Σαουδική Αραβία

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα μιας εφημερίδας της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τον οποίο 9 Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων που συνελήφθησαν για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Saudi Gazette, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή, έγραψε σήμερα ότι 4 Αμερικανοί συνελήφθησαν τη Δευτέρα και άλλοι 5 τις επόμενες ημέρες. Οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν επίσης 14 Σαουδάραβες πολίτες, 3 από την Υεμένη, 2 Σύρους, 1 Ινδονήσιο, έναν υπήκοο Φιλιππίνων, 1 πολίτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έναν Παλαιστίνιο και έναν υπήκοο Καζακστάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι οι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων που κρατούνται.

Εντούτοις, οι αμερικανικές και σαουδαραβικές αρχές συνεχίζουν τη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων στις βάσεις δεδομένων, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. Κανένας εξ αυτών δεν έχει εξουσιοδότηση να μιλήσει δημοσίως και η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείο Ρόιτερς να σχολιάσει την υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ