21-01-2021

Νταβούτογλου: Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης του εναέριου χώρου της αποτελούν “καθαρή προπαγάνδα” έδωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφέροντας πως το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο εντόπισαν τόσο ραντάρ της Τουρκίας, όσο και του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία κατήγγειλε χθες ότι ένα ρωσικό SU-34 jet παραβίασε τον εναέριο χώρο της παρά τις προειδοποιήσεις των τουρκικών αρχών, τροφοδοτώντας εκ νέου την ένταση μεταξύ των δύο χωρών που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο η Ρωσία αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους παραβίαση.

“Η Ρωσία δεν μπορεί να συγκαλύπτει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι αδύνατο να αποκρύψει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό εφόσον έχει συμβεί ή να επινοήσει μια παραβίαση εάν αυτή δεν έχει συμβεί” επισήμανε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.

Η Τουρκία δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία, παραμένουμε ωστόσο ευαίσθητοι σχετικά με την προστασία του εναέριου χώρου μας” προσέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ