20-01-2021

Στη δημοσιότητα ακόμα ένα video με εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Νέο video, διάρκειας τουλάχιστον οκτώ λεπτών, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος. Στο εν λόγω video εμφανίζεται ένας γαλλόφωνος τζιχαντιστής, ο οποίος εξαπολύει απειλές κατά της Δύσης, ενώ στη συνέχεια μαζί με άλλους τζιχαντιστές εκτελούν «αποστάτες» και «κατασκόπους».

Το μαγνητοσκοπημένο υλικό, το οποίο μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών, φαίνεται να παράχθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που σκότωσαν 130 ανθρώπους, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το ΙΚ.

Όπως αναφέρεται, το video μαγνητοσκοπήθηκε από υπηρεσία του ΙΚ στην επαρχία της Νινευής στο Ιράκ και παρουσιάζει πέντε νεαρούς άνδρες, γονατισμένους, ντυμένους με πορτοκαλί φόρμα, που χαρακτηρίζονται ως “κατάσκοποι” να ομολογούν μιλώντας στα αραβικά ότι προέβησαν σε ενέργειες εναντίον των τζιχανιστών, πριν δεχτούν σφαίρες στο κεφάλι.

Ο γαλλόφωνος τζιχαντιστής φορά μια μάσκα χρώματος μπεζ, στρατιωτική στολή αγγαρείας και φέρει ένα πιστόλι. Κάτω από την μάσκα φαίνεται ότι έχει ξανθά μαλλιά.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις χώρες που συμμετέχουν στη δυτική συμμαχία (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ “ανόητους εγκληματίες” και προειδοποιεί ότι δεν θα κατορθώσουν να συντρίψουν την οργάνωση.

Παράλληλα απειλεί ότι το ΙΚ θα εξαπολύσει επιθέσεις που θα κάνουν την Δύση να ξεχάσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ενάντια στις ΗΠΑ και σκότωσαν περίπου 3.000 ανθρώπους, αλλά και το μακελειό στο Παρίσι.

Σε ιδιαίτερη αναφορά του στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τονίζει πως οι χώρες θα “πληρώσουν ακριβά” την συντριβή της εξουσίας των μουσουλμάνων στην Αλ-Άνταλους, γνωστή και ως μουσουλμανική Ισπανία ή ισλαμική Ιβηρία (711μ.Χ.–1492μ.Χ. ) και μιλά για τις πόλεις Τολέδο και Κόρδοβα, επισημαίνοντας πως τα αρχαία εδάφη της Ανδαλουσίας είναι μουσουλμανικά και δεν έχουν ξεχαστεί.

Η “εκτέλεση” φέρεται να πραγματοποιείται σε συντρίμμια ενός κτιρίου που ισοπεδώθηκε από μια αεροπορική επιδρομή.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ