22-01-2021

Ερντογάν: Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στην παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό αεροσκάφος.

Μετά τις προειδοποιήσεις από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σειρά πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα, εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένος και ζήτησε άμεση συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος Ερντογάν μάλιστα, τόνισε ότι η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεων της αν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις

«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, για να προσθέσει: «Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη.

Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας να μεταφέρει την επιθυμία μου να συναντήσω τον κ. Πούτιν κατ’ ιδίαν. Προς το παρόν δεν έχω λάβει απάντηση σχετικά με αυτό»  υπογράμμισε ο Ερντογάν προτού αναχωρήσει για τη Λατινική Αμερική.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ