Με την συμμετοχή της γενικής γραμματείας Ισότητας των Φύλων, η οποία πήρε και τα «εύσημα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπολοίπων κρατών – μελών, για τη θετική δράση της στον τομέα της προώθησης πολιτικών Ισότητας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές και δράσεις.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιούλιος – Δεκέμβριος 2016), προκειμένου να αναδειχτούν οι προτεραιότητες της Σλοβακίας στα ζητήματα ισότητας και να προσδιοριστούν αυτά της επόμενης προεδρίας, της Μάλτας.

Συνοπτικά η μέριμνα της Σλοβακίας εστιάστηκε στα θέματα:

– «Γυναίκες και Φτώχεια» από το Πρόγραμμα Δράσης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για Θέματα Γυναικών (Πεκίνο, 1995).
– Στην ανάγκη συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω ευέλικτων εργασιακών συνθηκών.
– Στην ανάδειξη των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος των νέων ανδρών και γυναικών Ρομά.
Στην συνέχεια κατά την ανάληψη της προεδρίας από την Μάλτα -το πρώτο εξάμηνο του 2017- θα δοθεί προτεραιότητα στο ζήτημα της έμφυλης βίας και της αντιμετώπισης των πολλαπλών διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού (κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ/LGBTIQ).ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας