«Η σύμβαση για την καταπολέμηση της δωροδοκίας» ήταν το θέμα της Υπουργικής Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Παρίσι στην έδρα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, με στόχο την ανάδειξη τον τρόπων περιορισμού των φαινομένων χρηματισμού δημοσίων λειτουργών, διεθνώς. Στη συνάντηση, όπου εκπροσωπήθηκαν όλα τα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ, σε επίπεδο Υπουργών, εκ μέρους της Ελλάδας πήρε μέρος και τοποθετήθηκε, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Τις εργασίες της Συνόδου προλόγισαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Angel Gurria και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας και πρόεδρος της Συνόδου, Andrea Orlando.
Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα, ως βασικό στόχο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, την πάταξη της δωροδοκίας ημεδαπών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, το οποίο ήταν και το ειδικότερο θέμα της συνάντησης.

Όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης το σχετικό σχέδιο δράσης περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα, που κρίνονται αναγκαία για την αποτροπή, την πρόληψη και την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές, με στόχο την επίτευξη της καλής διακυβέρνησης, της οικονομικής ανάπτυξης και των συνθηκών ανταγωνισμού, χωρίς στρεβλώσεις.

Μια σημαντική πτυχή του οράματος της ΓΕΓΚΑΔ έχει υλοποιηθεί με τη δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας, το οποίο βασίζεται στις δομές Ελληνικού Δημοσίου, που εδρεύουν στο εξωτερικό».Όπως είπε το έργο αυτό έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, με τη ΓΕΓΚΑΔ να έχει ήδη «συντάξει και αποστείλει ειδική επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ζητώντας από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εδρεύουν και εκπροσωπούν τη χώρα στο εξωτερικό να αναφέρουν, στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, καταγγελίες για υποθέσεις δωροδοκίας, που δημοσιοποιούνται στα ξένα ΜΜΕ».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας