Το Γ’ μνημόνιο είναι ένα τιμωρητικό μνημόνιο. Είναι η τιμωρία που επέβαλλαν οι νεοφιλελεύθεροι της Ευρώπης στον λαό που τόλμησε να τους αμφισβητήσει επιλέγοντας κυβέρνηση αριστεράς.

Μας έχουν χώσει στο σκοτεινό δωμάτιο της ιστορίας και μας ξυλοκοπούν ανηλεώς και δημοσιονομικώς , οι αρχιδιαφθορείς της Ευρώπης, οι Γερμανοί.
Κανείς δεν μας λέει πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο, πότε θα δούμε αυτό το φως και πως γίνεται να βυθιζόμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, κι αυτοί να μας λένε “συνεχίστε, σε λίγο θα δείτε την επιφάνεια”.
Δεν υπάρχει καμία επιφάνεια, δεν υπάρχει κανένας ορίζοντας.
Η χώρα είναι σάπια από υποδομές, από μηχανισμούς, αδύναμη σε όλους τους τομείς. Αυτό που διεπράχθη επί μεταπολίτευσης, με τον Σημίτη πρωτοστάτη και παρελαύνοντα της διαφθοράς είναι, έγκλημα βαρύτατο και βαθύτατο.

Το Γ’ μνημόνιο λοιπόν, το αριστεροφερμένο, δεν πρόκειται να περάσει από τον λαό κι ας ξέρουμε πως από την τήρηση της συμφωνίας αυτής κρέμεται η παραμονή μας στην ευρωζώνη. 

Δικαίως ψάχνουν να βρουν στην κυβέρνηση ισοδύναμα στους έχοντες αλλά φοβάμαι ότι και τα ισοδύναμα έχουν τελειώσει και οι έχοντες.
Έχουν διαλυθεί οι πάντες, να πληρώνουν πρωι-μεσημέρι-βράδυ, κάθε μέρα να ακούμε για νέους φόρους. Κοιμόμαστε με τους λογιστές αγκαλιά πλέον. 
Δεν μπορείς να σκεφτείς, δεν μπορείς προγραμματίσεις, δεν μπορείς να προσλάβεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Η Ελλάδα ξηλώνεται.
Μπήκα σε ένα ταξί προχθές, προοδευτικός άνθρωπος ο ταξιτζής, ίσως και να είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
“Τι κάνετε;” του λέω
“Κάνω την τελευταία μου κούρσα” μου λέει “και αύριο πάω το ταξί στην μάντρα και το αφήνω για πούλημα. Δεν αντέχω άλλο”.
Δεν αντέχω, ακούς κάθε μέρα, παντού.
Επιχειρήσεις μετακομίζουν κάθε μέρα στην Κύπρο.
Εταιρίες αλλάζουν τις έδρες τους, η Ελλάδα θα γεμίσει από παραρτήματα εταιριών Κύπρου και Βουλγαρίας, οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα και διαβάζω τους προυπολογισμούς των δύο επόμενων χρόνων και ξαναβλέπω την ανεργία να σκαρφαλώνει σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα απ΄αυτά που την υπολογίζουν.

Διότι αυτό που μας ζητάει να κάνουμε για να μην μας πετάξει έξω ο ιδιοκτήτης της ευρωζώνης, ο χιτλερίσκος Σόιμπλε της ψευτο-Βάγκεν, δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Είναι αντιανθρώπινο.

Αν οι Γερμανοί έχουν συνηθίσει να βασανίζουν τους άλλους ανθρώπους,
Ε! λοιπόν όχι! Δεν θα γίνουμε το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Είναι δυνατόν τόσα χρόνια να συνεχίζεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης; Καλούνται οι επιχειρήσεις, χωρίς έσοδα πλέον, να πληρώνουν 100% προκαταβολή φόρου. Σαν να του λες, κλείσε! Άπειρες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν πλέον τους εργαζόμενους τους για να καλύπτουν τις παρανοϊκές οφειλές.
Διαλύεται ο κορμός του ιδιωτικού τομέα. Δεν επιβραβεύονται ούτε οι συνεπείς ούτε οι έντιμοι ενώ οι αληταράδες συνεχίζουν να επιβιώνουν. Σωστά προστατεύεται το δημόσιο κι ας αδυνατούν να το κατανοήσουν κάποιοι αλλά σε λίγο ζωή δεν θα υπάρχει.
Αντί να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ τώρα θα επεκταθεί και σε όλα τα ακίνητα που κατέχουν Έλληνες απανταχού της γης. Δηλαδή αν θέλει ένας να τα πουλήσει όλα και να σηκωθεί να πάει να ζήσει σε μια άλλη χώρα, όπου ισχύουν άλλοι νόμοι και άλλες φορολογίες ακινήτων, θα πληρώνει και το ακίνητο αυτό φόρο στην Ελλάδα;
Υποτίθεται ότι ζούμε στην Ευρώπη. Μπορεί ο καθένας να μετακινηθεί, να πάει να ζήσει οπουδήποτε εντός της Ευρώπης, πληρώνοντας βέβαια τους φόρους του εκεί όπου είναι φορολογικός κάτοικος. Αλλά δεν μπορεί ο Γάλλος που αγοράζει ένα σπίτι στην Πάρο να πληρώνει ΕΝΦΙΑ και στην Πάρο και στην Γαλλία.
Θα υπάρξει έκρηξη. Μαζική φυγή και απελπισία.
Έχει μπροστά της δύσκολο έργο η κυβέρνηση. Πρέπει να τρέξει και πρέπει να συγκρουστεί ξανά με τους ευρωπαίους.
Σωστά ξεκίνησε να χτυπήσει την διαπλοκή και ήδη γίνεται ορατό αυτό το έργο της κυβέρνησης. Είναι ανάγκη να ξεβρωμίσει ο τόπος κι αυτή η κυβέρνηση το μπορεί και το θέλει.
Είναι δύσκολο να βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο της αδειοδότησης των καναλιών.
Διαβάζω πως οι εφοπλιστές είναι έτοιμοι να μπουν και να αγοράσουν τα κανάλια.

Δηλαδή ο εφοπλιστής με τα χρήματα που κερδίζει, από την μη φορολόγηση του στην χώρα αυτή θα αγοράζει και τις συχνότητες;

Δεν θα υπάρχει όρος, ο οποίος να λέει πως αν είναι Έλληνας ο αγοραστής του καναλιού θα πρέπει να είναι και φορολογικός κάτοικος της χώρας; Είναι δυνατόν να μην πληρώνουν τίποτα στην χώρα αυτή, να απειλούν συνέχεια ότι θα πάρουν τα καράβια τους και θα φύγουν, να καθαρίζουν ίσως κάποιοι εξ΄αυτών μαύρο πολιτικό χρήμα, αφού το ναυτικό συνάλλαγμα δεν υπόκειται σε ελέγχους και νά ‘ρχονται μ΄αυτό το χρήμα, που δεν δώσαν στα ταμεία, για να αγοράζουν μπιρ-παρά την χώρα;
Η κυβέρνηση έχει πραγματικά πολύ δύσκολο έργο και όλοι, απελπισμένοι και μη, θέλουν να βοηθήσουν.
Αλλά πρέπει να υπάρξουν ανάσες.
Πρέπει η φορολόγηση να αρχίσει να έχει σχεση και με τον αριθμό των ατόμων που απασχολείς, πρέπει να έχει σχέση και με το πόσα έχεις πληρώσει μέχρι να αρχίσεις να χρωστάς.
Είναι δύσκολες οι εξισώσεις αυτές και η άδικη υπερφορολόγηση, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, θα διαλύσει τα πάντα.
Θα μείνουν όρθια μόνο τα μαγαζιά της νύχτας. Δουλεύουν με αδήλωτη εργασία, από τη 01.00 τη νύχτα που κλείνουν οι υπηρεσίες ΣΔΟΕ και λοιποί, βαράνε μουσικές στην διαπασών, δεν τολμούν κάτοικοι να αντιμιλήσουν, αρκετοί αστυνομικοί τα χουν βρει με τους καταστηματάρχες, τους σφραγίζουν μία ώρα το μαγαζί μετά το ξανανοίγουν,

ότι θέλει ο καθένας κάνει κι ο έχων γνωριμίες σωθήτω!

Η Ελλάδα χωρίστηκε σε μέρα και σε νύχτα.
Οι άνθρωποι της μέρας θα φύγουν κι οι άνθρωποι της νύχτας θα μείνουν να κρατούν συντροφιά στους ιδεολόγους της αριστεράς, οι οποίοι κουρασμένοι θα προσπαθούν να νικήσουν το θηρίο της διαφθοράς.
Πρέπει να αλλάξουν άμεσα πρόσωπα, μηχανισμοί.
Πρέπει η μεταπολίτευση να παραδώσει τα κλειδιά της στην νεοπολίτευση.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας