Η Attica Bank έχει βρεθεί εσχάτως στη δίνη του κυκλώνα, μετά την επιλεκτική δημοσιοποίηση πτυχών του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος και για τα δάνεια που παρείχε σε επιχειρηματίες.

Η «Εφ.Συν.» έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα αναφορικά με την εσωτερική της λειτουργία, αλλά και για τα πρόσωπα που επιλέγονταν διαχρονικά να στελεχώσουν τη διοίκησή της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η περίπτωση ενός εκ των κορυφαίων στελεχών στη σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Attica Bank, του Α. Τ. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας μας).

Πρόκειται για στέλεχος που αναδείχτηκε στη θέση του καθ’ υπόδειξιν της Τραπέζης της Ελλάδος και του διοικητή της, με τον οποίο διατηρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μακροχρόνια καλές σχέσεις.

Το εν λόγω στέλεχος προσελήφθη στην Attica Bank το 2008 σε διευθυντική θέση, προερχόμενο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εν λόγω μέλος, σήμερα, του Δ.Σ. της Attica Bank λαμβάνει μισθό παρόμοιο με τον μισθό των μέχρι πρότινος διευθυνόντων συμβούλων.

Ωστόσο, το πιο προβληματικό στοιχείο αφορά τον δανεισμό του από την ίδια την Attica Bank.

Είναι σύνηθες οι υπάλληλοι μιας τράπεζας να λαμβάνουν δάνεια, ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί, που υπαγορεύονται από την Πιστωτική Πολιτική Υπαλλήλων της τράπεζας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο μέλος του Δ.Σ. έχει λάβει δάνεια για στεγαστικούς και καταναλωτικούς σκοπούς ύψους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι κανονισμοί, όμως, αναφέρουν ρητώς ότι «το ύψος του εκάστοτε αναλαμβανόμενου πιστωτικού κινδύνου από όλα τα δανειακά προϊόντα έναντι εκάστου δανειολήπτη/υπαλλήλου της Attica Bank δεν μπορεί να υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του ετήσιου μικτού ατομικού εισοδήματός του προ κάθε μορφής κρατήσεων, ανεξαρτήτως αν ενέχονται και άλλα μέλη της οικογένειάς του, με ανώτατο ποσό 500.000 ευρώ».

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες για λήψη δανείων του συγκεκριμένου στελέχους ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, προκύπτουν ορισμένα αβίαστα ερωτήματαΠώς εγκρίθηκαν τα συγκεκριμένα δάνεια; Πρόκειται για ευνοϊκή μεταχείριση; Είναι εξυπηρετούμενα τα δάνεια αυτά; Υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι ή στελέχη που έχουν αντίστοιχα δάνεια;

Πηγή: left.grΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας