Μανώλης Καλουδάς: Προσοχή «φίδια»

Την ώρα που το «θερμόμετρο» στο πολιτικό σκηνικό έχει πιάσει «κόκκινο», βγαίνει η Νέα Δημοκρατία – και από κοντά το ΠΑΣΟΚ – να μας πει ότι οι βουλευτές της δεν προτίθενται να εισπράξουν οποιοδήποτε ποσό ως αναδρομικά. Με εντολή μάλιστα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι τίποτα αστεία.

Η Νέα Δημοκρατία ως ευαίσθητο κόμμα, θέλησε να δείξει ότι συμπονά τον απλό πολίτη που έχει τουλάχιστον έναν άνεργο μέσα στο σπίτι του και έτσι αποφάσισε – με εντολή του αρχηγού τους, το ξαναλέμε – να παραιτηθούν οι βουλευτές της «από το δικαίωμα να λάβουν οποιοδήποτε ποσό προκύψει βάσει της κυβερνητικής τροπολογίας για τη χορήγηση αναδρομικών σε ειδικά μισθολόγια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Παύλου Χρηστίδη. «Κανένας τέως Βουλευτής δεν πρέπει να ζητήσει αναδρομικά». Όχι μπράβο. Τέτοια ευαισθησία δεν έχω ξαναδεί. Μπράβο στη Νέα Δημοκρατία, μπράβο και στο ΠΑΣΟΚ που στέκονται στο πλευρό του Έλληνα που ταλαιπωρείται τόσα χρόνια μετά το «φαγοπότι» που έκαναν 40 χρόνια αυτά τα δύο κόμματα. Μπράβο. Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και πρέπει να φαίνονται – όπως και τελικά συνέβη – από όλα τα ΜΜΕ.

Τώρα, ας σοβαρευτούμε. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8/11/2019 για την καταβολή στους δικαστικούς εφάπαξ χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των αναδρομικών για την περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2014 δεν αφορά και στους βουλευτές, αφού από το 2009 με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου. Λέτε να μην το ήξεραν στην Πειραιώς και στη Χαριλάου Τρικούπη; Προφανώς και το ήξεραν, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους αποφάσισαν να πουν ψέματα. Πες, πες, κάτι θα μείνει…

Πάμε και σε ένα θέμα, το οποίο έχει ακριβώς το ίδιο background. Ο λόγος για ένα tweet του Αλέξη Τσίπρα από την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ειρήνη, το οποίο απομονώθηκε από το προηγούμενο και το επόμενο με μοναδικό σκοπό ν’ αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζει ιστορία. Με «εργολάβο» τον Άδωνη Γεωργιάδη, μετρ σε αυτά τα ζητήματα, απλώθηκε δεξιά και αριστερά (ή μάλλον μόνο δεξιά) ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει πότε έδρασαν Χίτλερ και Μουσολίνι.  Το πήραν τα λεγόμενα συστημικά Μέσα – χρησιμοποιώντας tweets από την «Ομάδα Αλήθειας», της ανεπίσημης ομάδας προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας – και το έκαναν «σημαία». «Πάρτι στο twitter με τον Αλέξη Τσίπρα», «To Twitter τρολάρει Τσίπρα», «Ο Τσίπρας μπέρδεψε τους Παγκόσμιους Πολέμους» και πάει λέγοντας.

Είναι ακριβώς τα ίδια Μέσα που δεν έγραψαν ποτέ για τον εξωγήινο που ανέφερε ο Μητσοτάκης, δεν αναφέρθηκαν ποτέ στον Ρουσσώ και στον Μοντεσκίε, ούτε στον Αϊνστάιν και στις δεκάδες ακόμα γκάφες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κι ούτε θα γράψουν ποτέ. Υπάρχει λόγος. Σοβαρός. Πολύ σοβαρός.

Προσοχή στα «φίδια» λοιπόν.

Φσσσσσσς.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook