Μανώλης Καλουδάς: Εσύ που ψήφισες ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πώς αισθάνεσαι τώρα;

Οι στολές των Μακεδονομάχων μπήκαν στην ντουλάπα
Ψηφοθηρία πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύεται ότι έκαναν όλους τους προηγούμενους μήνες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας – αρκετά εκ των οποίων συμμετείχαν κιόλας στα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – μετά τα όσα δήλωσαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο συνέδριο του Economist.

Και δεν μιλάμε για δύο οποιαδήποτε στελέχη. Μιλάμε για δύο υπουργούς. Ο ένας υπουργός Άμυνας πλέον κι ο άλλος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Αν αυτή (σ.σ. η Συμφωνία) εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον», ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Έτσι τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τη Βόρεια Μακεδονία) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπενθυμίζουμε, συμμετείχε στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας στη Θεσσαλονίκη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε αυτό στο Σύνταγμα. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς, δεδομένης και της σκληρής γραμμής που αμφότεροι ακολουθούσαν στο θέμα.

Ο νυν υπουργός Άμυνας ως βουλευτής Καβάλας είχε ζητήσει τον λόγο στις 25 Ιανουαρίου, τη μέρα που ψηφίστηκε και εγκρίθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είχε πει; Ότι η Συμφωνία προσβάλει την εθνική του συνείδηση και ότι όποιος δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα «δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει».

«Ως Έλληνας Μακεδόνας όµως και περήφανος γ’ αυτό, κυρία Πρόεδρε, οφείλω να δηλώσω ότι αυτή η Συµφωνία προσβάλλει την εθνική µου συνείδηση, γιατί περιγράφει τον τόπο µου ως βόρεια περιοχή του πρώτου µέρους και δεν αισθάνοµαι ούτε εγώ, ούτε άλλα δύο εκατοµµύρια Ελλήνων Μακεδόνων ως κάτοικοι µιας βόρειας περιοχής, ενός πρώτου µέρους, γιατί στη Συµφωνία που φέρατε, ήταν λες και ντραπήκατε να αναφέρετε ότι υπάρχει και η ελληνική Μακεδονία […]

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ας αναλογιστούµε την ευθύνη µας απέναντι στην ιστορία, απέναντι στο παρελθόν και το µέλλον της χώρας και ας ψηφίσουµε ανάλογα. Όποιος δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει», είχε δηλώσει από το βήμα της Ολομέλειας.

Τα ίδια περίπου έλεγε και στα ΜΜΕ και έδινε ραντεβού στο συλλαλητήριο.
Ο δε Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλούσε ξεκάθαρα για αντιεθνική συμφωνία στις δημόσιες τοποθετήσεις του και στα ΜΜΕ. 

Μιλούσε για έγκλημα και φοβόταν για το Αιγαίο.

Στις 16 Ιανουαρίου από το βήμα της Βουλής έδινε ραντεβού κι αυτός στο συλλαλητήριο. «Σεβόµαστε το δικαίωµα των πολιτών να διαδηλώνουν. Θα βρεθούµε µε τους πολίτες που µεθαύριο ειρηνικά θα διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Όµως, σε καµµία περίπτωση δεν θα δεχτούµε το εθνικό µας φρόνηµα εσείς να το κάνετε και να το ονοµάσετε φασισµό», είχε πει μεταξύ άλλων και είχε κλείσει την ομιλία του με τη φράση «Ποτέ ξανά Αριστερά», έτσι για να στηρίξει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και να πάρει και κανά χειροκρότημα παραπάνω από τον Άδωνη και τον Βορίδη.

Αν συνυπολογίσουμε και τον διορισμό του Γιώργου Μαυρωτά – ο οποίος είχε υπερψηφίσει τη Συμφωνία – στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν που τη στήριξε, ο καθένας καταλαβαίνει ότι όλο αυτό που ζήσαμε από την πλευρά της ΝΔ ήταν μια πατριδοκαπηλία, μια συντονισμένη προσπάθεια να διχαστεί ο κόσμος, μια φτηνή (και στην ουσία και στο οικονομικό της μέρος) προεκλογική καμπάνια.

Πώς να αισθάνονται άραγε όλοι αυτοί που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές έχοντας ως πιο σημαντικό κριτήριο τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook