Δημήτρης Σταράκης: Καλές, φιλελεύθερες απόκριες!

Στην αρχή, δεν πάει το μυαλό. Η ατμόσφαιρα, καρναβαλική. Ξάφνου, η φιγούρα του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως Ζορό έρχεται να μας θυμίσει πόσο απολαμβάνει ο άνθρωπος αυτός τις στιγμές μέσα στην αμφίεση του. Τίποτα δε δικαιώνει περισσότερο εδώ τον Σλαβόι Ζίζεκ όταν υποστηρίζει ότι η μάσκα μας είναι η πραγματικότητα μας.

Ο σκοπός  και η μελωδία ξεκινούν. Και κάπως έτσι, το γλέντι γίνεται τρικούβερτο και…. αποκριάτικα φιλελεύθερο.

Πραγματικά, το βίντεο του Jumbo που έγινε viral μέσα σε μερικές ώρες μας δείχνει μία όψη της πραγματικότητας: Πόσο αποκριάτικη έχει γίνει η αυτοαποκαλούμενη φιλελεύθερη παράταξη, με τις διγλωσσίες και τις τριγλωσσίες της, με τα κουστούμια και τις μεταμφιέσεις της. Ας μην έχουμε αυταπάτες: Οι αρτηριοσκληρωτικοί υποστηρικτές του κόμματος θα εξοργιστούν με το σποτ. Αυτοί διαθέτουν ζωντανό ακόμη το χιούμορ τους, θα το απολαύσουν. Και κάπου εκεί, θα υπάρξει και μία μερίδα ανθρώπων που θα έρθει αντιμέτωπη με την υπαρκτή καρναβαλική διάσταση της προέλευσης αυτού του άσματος.

Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιοι επιθυμούν να αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι, ας δεχτούν και το πρωτότυπο αυτό χιούμορ. Μαζί με την αλήθεια του. Έχουμε άλλωστε ανάγκη από λίγο γέλιο.

Καλές, φιλελεύθερες απόκριες!