Δημήτρης Σούλτας: Ο θρήνος και οι αξιοθρήνητοι

*** Σενάρια για Ευάγγελο Βενιζέλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020 κυκλοφορούν από το στρατόπεδο των Σαμαρικών. Σε όποιον βουλευτή ψηφίσει τον Μέγα Ευάγγελο δώρο ο νόμος περί ευθύνης δερματόδετος και μία φωτογραφία του Ηγέτη δαφνοστεφανομένου.

*** Ο Τραμπ είναι σαφής όταν τουιτάρει για τη Συρία. Μπορεί να βομβαρδίσει τη Συρία, εκτός και αν δεν την βομβαρδίσει. Μάλλον περιμένει πρώτα τα λογιστικά της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας για το πόσα δισ. χρειάζεται και με μετά θα πάρει οριστική απόφαση.

*** Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντάται με το νέο Γερμανό υπουργό Οικονομικών και το κύριο θέμα στο τραπέζι είναι η ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Αν η πρώτη κουβέντα που θα του πει θα είναι: “Μπορείς να με φωνάζεις και Βόλφγκανγκ”, θα πρέπει να αρχίσουν να τον ζώνουν τα φίδια.

*** Έξω φρενών η δεξιά της Δεξιάς για τη δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη για το θάνατο του καπετάν Ερμή, που προφανώς εθνική συμφιλίωση θεωρούν τη φράση “ψόφο στα κουμμούνια” όταν ένας υπερήλικας αριστερός πεθαίνει.

*** Σε αδιέξοδο διάφορα πολιτικά πρόσωπα μετά τη μείωση του αριθμού των αστυνομικών που τους φρουρούν καθώς θα πρέπει να βρουν λύση με το ποιος θα πηγαίνει το αυτοκίνητο στο συνεργείο ή θα ψωνίζει στο σουπερμάρκετ.

*** Ο Φρανσουά Ολάντ λέει στο βιβλίο του ότι η προφορά του Αλέξη Τσίπρα στα αγγλικά ήταν “νόστιμη”. Φανταστείτε να την έβρισκε άνοστη. Θα είχαμε υπογράψει μνημόνιο μέχρι το 2710.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook