Δημήτρης Σούλτας: Καλός Πάγκαλος είναι ο μουγκός Πάγκαλος

*** Ο Θόδωρος Πάγκαλος απεφάνθη ότι “καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος”, θυμίζοντάς μας έτσι πόσες χιλιάδες καλσόν έσκισε επί της υπουργίας του στην υπόθεση Οτσαλάν.

*** Ο Ανδρέας Λοβέρδος χρησιμοποίησε την έκφραση “συμμορίτες” για να περιγράψει τη δικαστική διαδικασία στην υπόθεση Novartis. Με το βιογραφικό του να περιλαμβάνει την άθλια διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, δεν είναι πολύ μακριά από το να ζητήσει να ανοίξει και πάλι η Μακρόνησος για τους εαμοσυμμορίτας.

*** Ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί σε “Νίκος Γκάλης”. Με δεδομένο ότι κάποιες δεκαετίες ακόμα θα ανήκει στους Γερμανούς, περισσότερο προς “Φραντς Μπεκενμπάουερ» το βλέπω.

*** Ο Γιάννης Πατούλης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων λέγοντας ότι είναι ο καιρός να έρθουν στο προσκήνιο τα παιδιά από τα Πετράλωνα και όχι αυτά της πορφύρας. Το σαλόνι του σπιτιού του έχει ήδη αυτομολήσει στη Νότια Αφρική.

*** Ο Ερντογάν έχει εισβάλει στη Συρία, δημιουργεί επεισόδια στο Αιγαίο και έχει ρίξει στο πρόσφατο παρελθόν ρωσικό αεροσκάφος. Λογικά σε μερικά χρόνια θα ρίξει πυρηνικά στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι γνωστό ότι ήταν οθωμανική επαρχία.

*** Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ ένας στους τρεις εργαζόμενους έχει μέσο μηνιαίο μισθό 389 ευρώ. Μιας και ασχολούμαστε με θέματα ονομασίας, ίσως μετονομάσουμε τη χώρα σε «Δυτικό Μπαγκλαντές».