Δημήτρης Σούλτας: Χρυσός και καθρεφτάκια

*** Άλλη μία φορά που η Eldorado ανακοινώνει ότι αποχωρεί. Έχει «αποχωρήσει» άλλες τέσσερις φορές. Σε λίγο θα κάνει ύμνο το «μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις».

*** Ο Γιώργος Καμίνης, ως υποψήφιος για ηγέτης της κεντροαριστεράς, προτάσσει το γεγονός ότι ηγήθηκε της εκστρατείας για το «Ναι» στο δημοψήφισμα, υποσχόμενος έτσι βέβαιη ήττα στους ψηφοφόρους του χώρου.

*** Η Φώφη Γεννηματά, εν τω μεταξύ, προηγείται στις πρώτες δημοσκοπήσεις για την κούρσα της αρχηγίας. Εκτίμησαν το τεράστιο έργο της οι ψηφοφόροι, αν και κανείς δεν θυμάται ποιο ήταν.

*** Πέρασε κι αυτή η μέρα, η πρώτη στα σχολεία και μάθαμε- γιατί το είχαμε αγωνία- πώς πήγαν σχολείο τα παιδιά των σελέμπριτι, ενώ θαυμάσαμε κιτρινισμένες φωτογραφίες επωνύμων από τη δική τους πρώτη μέρα στο σχολείο, κάτι που προφανώς αφορά μόνο τη μάνα τους.

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι με τη δική του κυβέρνηση οι επενδυτές δεν θα βρίσκουν εμπόδια. «Ρωτήστε και τη Siemens», θα έλεγε, αλλά το έπνιξε τελευταία στιγμή.

*** Αντιμέτωπες οι ΗΠΑ με μεγάλες καταστροφές την 11η Σεπτεμβρίου. Το τρομοκρατικό χτύπημα το 2001, ο τυφώνας Ίρμα φέτος. Και στο ενδιάμεσο η μεγαλύτερη και πιο διαρκή καταστροφή. Η εκλογή Τραμπ.