07-03-2021

«Πέρα στου Στεφανάδη του ντερβίση, τον Ικαριώτικο έχουν στήσει»

Γράφει ο Μανώλης Καλουδάς

«Πέρα στου Στεφανάδη του ντερβίση, τον Ικαριώτικο έχουν στήσει» θα μπορούσε κάποιος να τραγουδήσει βλέποντας τις εικόνες συνωστισμού στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στον Εύδηλο της Ικαρίας, το περασμένο Σάββατο, παραφράζοντας το γνωστό κι αγαπημένο ικαριώτικο τραγούδι.

Περισσότερα από 30 άτομα, χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι ήταν ήδη μέσα, μπήκαν στο σπίτι του κ. Στεφανάδη, όπως φάνηκε από το βίντεο που δημοσίευσε το news247, με τις σχετικές εικόνες να πλημμυρίζουν τα social media.

Δεν συνέβη το ίδιο και σε ό,τι αφορά στα ΜΜΕ, αφού εκτός μερικών ενημερωτικών ιστοσελίδων, τα μεγάλα συστημικά sites και τα κανάλια έκρυψαν το θέμα για να μην αμαυρώσουν την εικόνα του πρωθυπουργού. Δυστυχώς για τα ίδια και την αξιοπιστία τους, όμως, η είδηση της παραβίασης των μέτρων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, γιατί περί καραμπινάτης παραβίασης πρόκειται, έφτασε στα αυτιά και τα μάτια της πλειοψηφίας των Ελλήνων είτε από τα social media, είτε από τα λίγα ενημερωτικά sites που ασχολήθηκαν, είτε από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, είτε ακόμα κι από στόμα σε στόμα, όπως γινόταν σε άλλες εποχές που θυμίζουν πολλά αυτά που ζούμε τώρα.

Οι Έλληνες, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης, έμαθαν ότι τη μέρα που κλείστηκαν στα σπίτια τους από τις 18.00 το απόγευμα, ως αποτέλεσμα του τελευταίου μέτρου που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς, ο πρωθυπουργός της χώρας συμμετείχε σε «κορονο-τσιμπούσι» στην Ικαρία. Σε μία κανονική χώρα ο αντίστοιχος πρωθυπουργός το λιγότερο που θα είχε κάνει θα ήταν να βγει δημόσια να ζητήσει συγγνώμη. Το λιγότερο.

Εδώ πάλι παρακολουθήσαμε:

  • Τον Μάκη Βορίδη να μιλά για εκδηλώσεις αγάπης προς τον πρωθυπουργό.
  • Τον Άδωνη Γεωργιάδη να λέει ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία παραβίαση.
  • Την Αριστοτελία Πελώνη να λέει ότι χάνουμε την ουσία του θέματος.
  • Και διάφορους άλλους χειροκροτητές του Μητσοτάκη να ψάχνουν τρόπους ν’ αλλάξουν την «ατζέντα».

Θυμάστε, μήπως, τι είχε γίνει με τον Πολάκη και ένα γεύμα που συμμετείχε τον περασμένο Νοέμβριο; Έπαιζε 3 μέρες και δώσ’ του σε sites και δώσ’ του σε δελτία ειδήσεων και δώσ’ του στα social media, αλλά αυτός ήταν ο Πολάκης. Ενώ για ό,τι αφορά τον «Μωϋσή», το «τσιτάχ του Μαξίμου», τον «Φελπς της κολύμβησης» και τον «Ηρακλή» φταίνε οι άλλοι και στην προκειμένη περίπτωση αυτός/ή που τράβηξε το βίντεο ή άντε στην καλύτερη «αυτοί που διοργάνωσαν την επίσκεψη», όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν φταίει ποτέ ο πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο κανόνας.

Το κορονοτσιμπούσι του Μητσοτάκη στην Ικαρία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα η πλειοψηφία των ΜΜΕ, την ώρα που τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση ή διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης κάνουν ρεκόρ, δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Όσο κι αν κάποιοι το επιθυμούν. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο δημοφιλής είναι ο πρωθυπουργός μας ή ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ απέχει από τον ΣΥΡΙΖΑ 20 μονάδες. 

*Φωτογραφία αρχείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ