07-03-2021

Μόνος με τα ΑΡΔ του

Για τον ελληνικό λαό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κεφαλαιώδης στιγμή του ρήγματος ήταν η χθεσινή. Από εδώ και πέρα, ό,τι και να κάνουν τα πληρωμένα ΜΜΕ θα είναι λιγότερο από όσα χρειάζονται για να παραμείνει κραταιός ένας ακοινώνητος, κακομαθημένος, αλαζόνας πρωθυπουργός.

του Νίκου Μωραΐτη

Να τη θυμάστε τη χθεσινή ημερομηνία. 6/2/2021. Κάθε κυβέρνηση έχει μία ημερομηνία, μετά την οποία αρχίζει η κάτω βόλτα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αυτή η ημερομηνία ήταν η χθεσινή.

Μπορεί για καιρό να μαζεύεις, να μαζεύεις, να μαζεύεις, αλλά μία φορά θα πεις το «άι σιχτίρ». Έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός για τον Μητσοτάκη το είπε χθες.

Ύστερα από μισό χρόνο παλινωδιών, ύστερα από τρεισήμισι μήνες lockdown χωρίς αποτέλεσμα, οι μαθητευόμενοι μάγοι της πανδημίας έκαναν την κίνηση που εξόργισε τους πάντες: Έκλεισαν τον κόσμο στο σπίτι από τις 6 το απόγευμα, δημιούργησαν το μέγα χάος, μίκρυναν κατά τρεις ώρες τον ωφέλιμο χρόνο των αγορών του Σαββάτου, προκάλεσαν ανεπανάληπτες ουρές στα σουπερμάρκετ, αύξησαν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Γιατί; Γιατί μπορούν.

Και αυτό δε θα ήταν αρκετό να εξοργίσει έναν ολόκληρο λαό, αν την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός, ο Μωυσής των 6.000 νεκρών, ο τουρίστας πασών των σεζόν, δεν ταξίδευε στην Ικαρία δήθεν για να επιθεωρήσει την πορεία των εμβολιασμών. Σε νησί με τέσσερα κρούσματα αλλά με ωραία τοπία και (όπως αποδείχτηκε) γερό τσιμπούσι.

Λες και ο κόσμος δεν ξέρει εδώ και ενάμιση χρόνο πως όποτε η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο πρωθυπουργός παίρνει τις θάλασσες και όποτε κατεβαίνει, παίρνει τα βουνά…

Έτυχαν όμως όλα μαζί. Είναι το καταραμένο τάιμινγκ, που λένε: Εσύ κλεισμένος στο σπίτι από τις 6, ο Μητσοτάκης στο νησί, οι νησιώτες να τον γιουχάρουν από χωριό σε χωριό και – το κερασάκι στην τούρτα – το σπίτι τοπικού βουλευτή να μετατρέπεται σε ταβέρνα για να φιλοξενήσει τον πρωθυπουργό και την κουστωδία του.

Εσύ να έχεις να δεις τη μάνα σου εδώ και μήνες, να έχεις ξεχάσει πώς είναι μια επίσκεψη, μια παρέα, μια έξοδος σε ένα ταβερνάκι, και ο κακομαθημένος γόνος να συντρώγει ανέμελος με 40-50 ακόμη νεοδημοκράτες στη βεράντα του βουλευτή του.

Ένας λαός κλεισμένος επί τρεισήμισι μήνες, που καταπίνει τα ζάναξ με τις χούφτες για να αντέξει, να βλέπει τον πρωθυπουργό του σε ρόλο μονάρχη, να μην τηρεί τους νόμους που ο ίδιος θέσπισε. Ε, όλα έχουν ένα όριο.

Βεβαίως, τα κανάλια έκρυψαν τα γιούχα, τα χάχανα, τα τραπεζώματα εν μέσω σκληρού lockdown. Υπάρχει, όμως, μία στιγμή που ο κόσμος παύει να ενημερώνεται και αρχίζει να αισθάνεται. Για τον ελληνικό λαό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κεφαλαιώδης στιγμή του ρήγματος ήταν η χθεσινή. Από εδώ και πέρα, ό,τι και να κάνουν τα πληρωμένα ΜΜΕ θα είναι λιγότερο από όσα χρειάζονται για να παραμείνει κραταιός ένας ακοινώνητος, κακομαθημένος, αλαζόνας πρωθυπουργός. Από σήμερα, ο Μητσοτάκης είναι μόνος με τα ΑΡΔ του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ