27-02-2021

Νίκος Μωραΐτης: Απλές (μιντιακές) εξισώσεις

Εξίσωση α’ βαθμού: ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΠΟΤΑΜΙ = Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Τρία κόμματα μεταφέρουν στη Βουλή τη φωνή του καναλάρχη.

του Νίκου Μωραΐτη

Αν παρακολουθήσει κανείς τις τοποθετήσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, είναι τόσο απλό το συμπέρασμα. Απλό και απροκάλυπτο.

Εξίσωση α’ βαθμού: ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΠΟΤΑΜΙ = Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών

Μα ούτε μία διαφωνία; Ούτε μία παραλλαγή;

Τρία κόμματα μεταφέρουν στη Βουλή τη φωνή του καναλάρχη.

Για το ΠΑΣΟΚ το ξέραμε. Ο βούρκος πάνω στον οποίο κυλούν την πολιτική επικαιρότητα τα κανάλια τόσα χρόνια ειναι δικό του έργο. Νομοθέτημα Ευάγγελου Βενιζέλου. Ποιου άλλου;

Για το Ποτάμι το ξέραμε. Δεν είναι κόμμα. Είναι τηλεπαράθυρο μεγαλοεκδοτών στην ελληνική βουλή. Η έδρα τους στο κοινοβούλιο.

Αλλά και η ΝΔ; Πού πήγαν εκείνες οι προσπάθειες Καραμανλή για το “βασικό μέτοχο”; Πού πήγαν οι “νταβατζήδες”; Από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και η ΝΔ από διωκόμενη των ΜΜΕ έγινε το υιοθετημένο τους παιδί, μετά την εκλογική κατάρρευση του γνήσιου τέκνου τους, ΠΑΣΟΚ.

Απλή εξίσωση, λοιπόν. Τρία κόμματα ίσον Διαπλοκή.

Αλλά να θυμηθούμε κάτι;

Τη λύσσα με την οποία τα κανάλια ήθελαν να επιβάλλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι προεκλογικά; Ήξεραν τι έκαναν. Αν ο Καμμένος (παρά τις επικίνδυνες γραφικότητές του) δεν είχε μπει στη Βουλή, με ποιους θα ήταν αναγκασμένος να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα, με την… Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών.

Είπαμε. Απλές εξισώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ