01-06-2020

Τι θα πει «η Ιεραρχία αποφάσισε»;

Να τους πετάξει έξω από το Δημόσιο τώρα. Και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι τις απόψεις του παπαδαριού, της διεφθαρμένης ΝΔ και των ΚΙΝΑΛηστών τις ενστερνίζονται μόνο κάτι θείτσες, κάτι βασιλόφρονες και κάτι χουντικά αποβράσματα. Η κοινωνία θέλει μπροστά.

του Νίκου Μωραΐτη

Η είδηση λέει: «Η Ιεραρχία αποφάσισε να συνεχίσουν οι κληρικοί να πληρώνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι». Τι θα πει «η Ιεραρχία αποφάσισε»; Πώς αποφασίζει η Ιερά Σύνοδος κάτι που αφορά στο Κράτος; Είμαστε Ιράν; Είμαστε φονταμενταλιστική χώρα;

Προσέξτε, εδώ δεν μιλάμε για την πίστη στο Θεό. Εδώ μιλάμε για το παπαδαριό των αξιωμάτων, της χλιδής, της εξουσίας και όχι για τις μεμονωμένες περιπτώσεις ιερέων που επιτελούν κοινωνικό έργο σε μικρές ενορίες και απομακρυσμένα χωριά, με μόχθο και κόπο.

Εδώ μιλάμε για τους φορτωμένους με δύο κιλά χρυσό μητροπολίτες που βγαίνουν και κάνουν κηρύγματα μίσους, που ψηφίζουν από ΝΔ έως Χρυσή Αυγή, που θεωρούν «κακό πράγμα το Κράτος» αλλά τελικά θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι! Τόσο λίγο εμπιστεύονται ένα ταμείο που με διοίκηση της Εκκλησίας θα τους διανέμει τους μισθούς; Τόσο ανυπόληπτη είναι για αυτούς η Εκκλησία στην οποία ανήκουν ώστε εντέλει απο αυτή να προτιμούν το «κακό Κράτος»;

«Η Ιεραρχία αποφάσισε». Κι εγώ αποφάσισα να γίνω καντηλανάφτης. Για να μην τρελαθούμε τελείως, η Ιεραρχία αποφάσισε χθες για κάτι που δεν της πέφτει λόγος.

Ευθύνη του κράτους είναι το πώς θα πληρώνονται οι ιερείς. Κι αν ο Τσίπρας ήθελε να ληφθεί η απόφαση κοινή συναινέσει, αυτή ήταν η πρώτη επιλογή. Τώρα που το φανατικό παπαδαριό απορρίπτει τη συμφωνία μα τον Ιερώνυμο, θα πρέπει να προχωρήσει μονομερώς.

Η κυβέρνηση εξελέγη. Η κυβέρνηση αποφασίζει για το πώς θα πληρώνονται οι κληρικοί. Να τους πετάξει έξω από το Δημόσιο τώρα και να αναθέσει στην Εκκλησία της Ελλάδος την αμοιβή τους. Και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι τις απόψεις του παπαδαριού, της διεφθαρμένης ΝΔ και των ΚΙΝΑΛηστών τις ενστερνίζονται μόνο κάτι θείτσες, κάτι βασιλόφρονες και κάτι χουντικά αποβράσματα. Η κοινωνία θέλει μπροστά. Η κοινωνία θέλει την πυγμή ενός ηγέτη που αλλάζει τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.