25-09-2020

Νίκος Μωραΐτης: Όντως ο Μαρινάκης βοηθάει την κυβέρνηση!

 

Για λόγους που ούτε η ηγεσία της ΝΔ ούτε ο επιχειρηματίας καταλαβαίνουν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει όντως βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Μαρινάκης είναι η εμπροσθοφυλακή της ΝΔ. Κι όταν ένα κόμμα έχει μία τόσο απεχθή εμπροσθοφυλακή, μόνο αποστροφή γεννάει στο μέσο πολίτη.

του Νίκου Μωραΐτη

Βγαίνει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βρίσκεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση, και βγάζει μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «ουδεμία σχέση έχω με την οικογένεια Μητσοτάκη», «έχω βοηθήσει την κυβέρνηση».

Και ας ξεχάσουμε όλες τις φωτογραφίες με το Μητσοτακέικο σε γάμους, κηδειες, βαφτίσια, γενέθλια. Ας ξεχάσουμε τις συγγένειες, τα κουμπαριλίκια, τα χτυπήματα στις πλάτες, τα βαθιά χαμόγελα. Ας ξεχάσουμε όλα αυτά που συνδέουν τον επιχειρηματία Κυριάκο Μητσοτάκη με τον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μαρινάκη (μήπως τα έγραψα ανάποδα;), ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά λοιπόν χάριν της συζήτησης.

Και ας μείνουμε στο εξής: Βγαίνει ένας επιχειρηματίας που έχει στόλο φυλλάδων και ΜΜΕ που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία και λέει «έχω βοηθήσει την κυβέρνηση». Και αμέσως εκδίδει η ΝΔ ανακοίνωση με την εξής φράση: «Να μας πει η κυβέρνηση πότε τη βοήθησε ο κύριος Μαρινάκης!». Η εξαρτημένη από τον Μαρινάκη ΝΔ προσπαθεί -αντί να σιωπήσει για το καλό της- να υπαινιχθεί ότι ο επιχειρηματίας του Noor1 έχει υπόγειες σχέσεις με την κυβέρνηση!

Και, σε τελική ανάλυση, γιατί δεν απευθύνουν στον επιχειρηματία το ερώτημα; Γιατί δεν του λένε «πότε κύριε Μαρινάκη, με ποιον τρόπο και γιατί βοηθήσατε την κυβέρνηση;». Αλλά, πέρα από το αντιφατικό του πράγματος, δεν τολμούν κιόλας. Ποιος από τη ΝΔ τολμάει να αντιμιλήσει στον εκδότη της καρδίας τους, στον επιχειρηματία που έχει αγοράσει τα πάντα προκειμένου να στηρίξει την αναρρίχηση του κόμματος στην εξουσία;

Κι όμως, για λόγους που ούτε η ηγεσία της ΝΔ ούτε ο επιχειρηματίας καταλαβαίνουν, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει όντως βοηθήσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Δημιουργώντας έναν εσμό fake news, ψεύτικων σκανδάλων, άρρωστων πρωτοσέλιδων, βρόμικων δημοσιευμάτων στις φυλλάδες του, αποτελεί αυτή τη στιγμή τη δημόσια εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Μαρινάκης του Noor1 είναι η εμπροσθοφυλακή της ΝΔ. Κι όταν ένα κόμμα έχει μία τόσο απεχθή εμπροσθοφυλακή, μόνο τρόμο και αποστροφή γεννάει στο μέσο πολίτη. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα και είναι πραγματικά ασυναγώνιστη.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.