29-10-2020

Δημήτρης Σούλτας: Πουλιά και φτερουγίσματα

*** Εφημερίδες μοιράζουν βιογραφίες του Παπαδόπουλου, εμβατήρια και κλαρίνα της χούντας, αποδεικνύοντας ότι κάποιοι συνεχίζουν να έχουν μεγάλο θέμα με το πουλί (και της χούντας και το δικό τους).

*** Στις ΗΠΑ συζητείται το θέμα του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Μόλις συμφωνήσουν θα μας καλέσουν να εκφράσουμε ελεύθερα τις… συμφωνίες μας.

*** Η Γαλλία παραχωρεί δύο φρεγάτες στην Ελλάδα με χρονομίσθωση. Ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες μετατροπές για να παίρνουν κέρματα.

 *** Η Τουρκία απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού της χώρας στις ΗΠΑ προκαλώντας ερωτηματικά. Το ότι ο Ερντογάν μπορεί να ετοιμάζει για τον εαυτό του ένα σεμνό και ταπεινό στέμμα δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

*** Αποβλήθηκε η Unicef Ελλάδας από τον Διεθνή Οργανισμό, λόγω «οικονομικών παρατυπιών». Δεν φτάνει που έχουμε τη διαφθορά κορώνα στο κεφάλι μας επί δεκαετίες, κάνουμε και διεθνή καριέρα ως χώρα.

***Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, προφανώς για να διαψεύσει οποιαδήποτε υπόνοια για φλερτ με την ακροδεξιά (εκτός αν κάνει ομοιοπαθητική).