11-04-2021

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Γερ-ά Γερ-ού-ν και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

"Ειδήμονες χωρίς πνεύμα, αισθησιοκράτες χωρίς καρδιά· αυτές οι ασημαντότητες φαντάζονται πως έφτασαν σε ένα επίπεδο πολιτισμού που ποτέ πριν δεν επιτεύχθηκε"

Δεν μπορείς να δαπανάς όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια“…

Την οικονομικο-θρησκευτική επίδραση του προτεσταντικού Καλβινισμού στις χώρες του Βορρά, επικαλέστηκε, μια μέρα μετά την παραπάνω δήλωση του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσπαθώντας να εξηγήσει το χυδαίο, σεξιστικό παραλήρημα που έβριθε στερεοτύπων για τις χώρες του Νότου.

Τη συμπεριφορά Ντάισελμπλουμ, αλλά και γενικότερα αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, τα έχει εξηγήσει, με ακρίβεια χιλιοστού, στο έργο του «Η Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού», ο σπουδαίος Γερμανός κοινωνιολόγος, Μαξ Βέμπερ.
Γράφει ο Βέμπερ: “Η κερδοφορία σαν αποτέλεσμα της επιτυχημένης εκτέλεσης του επαγγελματικού καθήκοντος, είναι όχι μόνο ηθικά επιτρεπτή, αλλά και θρησκευτικά επιβεβλημένη“.
“Ειδήμονες χωρίς πνεύμα, αισθησιοκράτες χωρίς καρδιά· αυτές οι ασημαντότητες φαντάζονται πως έφτασαν σε ένα επίπεδο πολιτισμού που ποτέ πριν δεν επιτεύχθηκε

Πιο επίκαιρο από ποτέ…

*** Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να αποκαθιστούμε όταν τις εντοπίζουμε, τις ιστορικές αδικίες! Όταν ο άτυπος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο Άρης ο Πορτοσάλτε, ξερνούσε στερεότυπα προκειμένου να ενδυναμώσει το μνημονιακό αφήγημα και το “μαζί τα φάγαμε”… ο Γερούν μύριζε τουλίπες στις όχθες του ποταμού Άμστελ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=hj89l4gDxqI

*** Να μη ξεχάσουμε βέβαια και τον Λυκούργο Λιαρόπουλο, τομεάρχη Υγείας του Ποταμιού, την περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης. Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρα με το πλευρό της Ελλάδας:

*** Για τον βορειοευρωπαιο χαρτογιακά και τον Έλληνα φιλελέ, δε χρεοκοπήσαμε από τα θαλασσοδάνεια, το πάρτυ των εξοπλιστικών, τα χρηματιστήρια, τις υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, τις Ολυμπιάδες και τις μίζες της Siemens, τη Novartis και τις οφσόρ της φοροαποφυγής. Δε χρεοκοπήσαμε που ζούμε κοντά έναν αιώνα, τους Μητσοτάκηδες, τους Παπανδρέου και τους Καραμανλήδες. Όχι! Επειδή οι άνδρες ξοδεύουν χρήματα στα ποτά και τις πουτάνες, χρεοκοπήσαμε. Και είναι τόσο εντεταλμένοι, τόσο αστοιχείωτοι, που δεν μπορούν να αντιληφθούν πως αν όντως δίναμε εκεί το υστέρημά μας, τουλάχιστον το χρήμα θα κυκλοφορούσε στην αγορά και όχι στα σεντούκια διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, σε ελβετικές τράπεζες και σε οφσορ στον Παναμά.

*** Αν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν Έλληνας… θα ήταν τελειόφοιτος Βιολογικής Διαχείρισης Μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, αποτυχημένος ΕΣΠΑτζής επιχειρηματίας, διαγραμμένος βουλευτής του Ποταμιού, πολιτευτής της ΝΔ του Κυριάκου στο υπόλοιπο Αττικής και θα δήλωνε σε συνεντεύξεις του, στο ΣΚΑΙ, πως “Με τον Άδωνη μπορεί να έχουμε κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά είναι δουλευταράς, καλό παιδί και αυτοδημιούργητος”.

*** Τη σκυτάλη από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Άρη Πορτοσάλτε, πήρε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας… ο οποίος το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία είχε αναρτήσει ένα αντι-σεξιστικό, άκρως πολιτικό κείμενο, ως απάντηση στον Ντάισελμπλουμ, ο νεολαίος της ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας.

Καμιά εντύπωση βέβαια δεν μας κάνει όλο αυτό… γνωρίζουμε πολύ καλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της νεολαίας του κόμματος του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη, του Καλαμπόκα, των Ρέιντζερς και των Κενταύρων… της Μυκόνου και των απαγορευμένων πάρτι!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ