03-03-2021

Νίκος Μωραΐτης: Η επιστροφή του ΓΑΠ στο ανέκδοτο

Η ατάλαντη κόρη του φλογερού Γιώργου Γεννηματά συναντήθηκε με τον εξωγήινο γιο του “θεού” Ανδρέα Παπανδρέου. Και αυτοί οι δύο μίλησαν, ανέλυσαν την πολιτική πραγματικότητα και αποφάσισαν να συμπορευτούν. Ποιος κάνει πλάκα σε ποιον;

του Νίκου Μωραΐτη

Η είδηση ότι η σατιρική σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το ορθόδοξο” ξεπέρασε σε followers την επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ στο facebook ήταν το γεγονός που προβλήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Η επόμενη μεγάλη πασοκική είδηση ήταν η επανένταξη του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με το ΚΙΔΗΣΟ του, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (λέγε με ΠΑΣΟΚ με νέο ΑΦΜ), ύστερα από 40λεπτη συνάντηση με την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

Πού επέστρεψε, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου; Σε ποιο ΠΑΣΟΚ; Στο επίσημο ή στο σατιρικό; Και ποιο είναι πιο σατιρικό από το άλλο; Η σελίδα του facebook ή το ίδιο το κόμμα;

Η ατάλαντη κόρη του φλογερού Γιώργου Γεννηματά συναντήθηκε με τον εξωγήινο γιο του “θεού” Ανδρέα Παπανδρέου. Και αυτοί οι δύο μίλησαν, ανέλυσαν την πολιτική πραγματικότητα και αποφάσισαν να συμπορευτούν. Ποιος κάνει πλάκα σε ποιον;

Ποιο είναι το κανονικό και ποιο το αστείο; Πού σταματάει η είδηση και πού αρχίζει το τρολ; “Η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώνουν τις δυνάμεις τους” είναι ο ένας τίτλος. “Ενώνουν τις βλακείες τους” είναι ο άλλος. Ποιος από τους δύο τίτλους είναι πιο υβριστικός, πιο απρεπής, πιο εξοργιστικός, ποιος προκαλεί περισσότερο γέλιο και ποιος είναι πιο σοβαρός;

Το ΠΑΣΟΚ της ύστερης εποχής ταλαιπώρησε πολύ τη χώρα. Από τον αρχιερέα της διαφθοράς Σημίτη που μάζεψε γύρω του όλα τα λαμόγια της αυλής, που έκλεψαν, κατασπατάλησαν, άλωσαν, μέχρι τον εγκληματία ΓΑΠ που πούλησε τη χώρα στο ΔΝΤ διαπραγματευόμενο μαζί του πριν καν ανέλθει στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό αυτή τη χώρα, το χειρότερο όμως είναι ότι την κατέστρεψε χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές. Αρουραίοι που πλούτισαν χωρίς συγγνώμη. “Μαζί τα φάγαμε” κι ένα ρέψιμο μετά, η λογική τους.

Ο ελληνικός λαός εξαγριώθηκε με το ΠΑΣΟΚ, την αλαζονεία, την προδοσία. Κι όσο πιο πολύ έβλεπε ότι όλα αυτά τα στελέχη είναι επιστήμονες της διαφθοράς που έχουν καλά καλυμμένα τα νώτα τους και αποκλείεται να βρεθούν τα κλεμμένα πάνω τους, τόσο περισσότερο εξαγριωνόταν. Είναι μία συλλογική οργή που επειδή δεν γνώρισε κάθαρση, γι’ αυτό έγινε χλεύη και αποστροφή.

Έτσι, αυτό το κόμμα έγινε απόκομμα, κατάλοιπο μερικών ψηφοφόρων που δεν τους πάει το χέρι να ρίξουν κάτι άλλο, που νομίζουν ότι ζει ακόμη ο Ανδρέας Παπανδρέου και ότι είναι ακόμη πρωθυπουργός.

Πού επέστρεψε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου; Στο κόμμα ή στο ανέκδοτο; Σε πολιτικό οργανισμό ή σε επιθεώρηση;

Ο λαός πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ με το νόμισμα που του πρέπει. Αφού δεν μπόρεσε να πάρει την εκδίκησή του μέσα από το κελί της φυλακής, εκδικήθηκε γελώντας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ