13-05-2021

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Του αγνώστου φιλελέ

Πρέπει να είσαι στόκος για κουφώματα (ή απλά ακραία νεοφιλελεύθερος) όταν -για να υποστηρίξεις την αναγκαιότητα διδάκτρων στη δημόσια παιδεία- επιχειρηματολογείς πως “οι φοιτητές στην Αμερική παίρνουν δάνεια για να τελειώσουν τις σπουδές τους”… αναφέροντάς το μάλιστα ως παράδειγμα προς μίμηση και για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα! Στις ΗΠΑ λοιπόν, το χρέος από τα φοιτητικά δάνεια έχει ξεπεράσει τα 1,2 τρις, δολάρια και αναμένεται να είναι η επόμενη φούσκα που θα σκάσει στην αμερικανική οικονομία.

*** Είναι τέτοιας έντασης το πάθος του Ανδρέα Λοβέρδου με τους καναλάρχες και τη διαπλοκή που αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι προικοθήρας… πρέπει να την αγαπάει πραγματικά!

*** Μπογδάνος, Τατσόπουλος, Χειμωνάς, Τζήμερος, Άδωνης, Κούλης, Σταύρος, Πορτοσάλτε, Πρετεντέρης…Iskar Azif! Ονόματα που αντί να ταυτοποιούν ανθρώπους, έχουν γίνει επιθετικοί προσδιορισμοί και ιδιότητες.

*** Αρχιλαμόγιο είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Σπίρτζη…! Ο Άδωνις, τον Σπίρτζη! Πάλι καλά που δεν τον είπε και ακροδεξιό, τηλε-υστερικό μαϊντανό!

*** Οι φούσκες των αγορών δε σκάνε επειδή οι λαοί του Νότου είναι τεμπέληδες, όπως πιθανώς να γράψει η BILD όταν καταρρεύσει η Deutsche Bank. Ούτε επειδή οι Γερμανοί δεν είναι αποδοτικοί. Ούτε καν επειδή οι μεγάλες εταιρείες είναι εχθρικές προς τον άνθρωπο. Οι φούσκες των αγορών σκάνε γιατί υπάρχουν μικροαστοί και “νοικοκυραίοι” που πιστεύουν πως τα συμφέροντα τους είναι ίδια με αυτά των πολυεθνικών και των ολιγαρχών… του 1%!

*** Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, αν είχαμε αποδεχθεί το mail Χαρδούβελη, δε θα κατέρρεε η μετοχή της Deutsche Bank

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ