19-02-2021

Νίκος Μωραΐτης: Πορτοσαλταρισμένοι

Ένα νέο είδος ακραίου φιλελεύθερου αναδύεται: Αυτός που στο άκουσμα της λέξης “Τσίπρας” κάνει σάλτο εκτός λογικής.

του Νίκου Μωραΐτη

Θυμάστε τον Γιώργο Κωσταντίνου στην ταινία που έκανε τον κόκορα;

Ε, υπάρχει μία κατηγορία προσώπων που δεν απέχουν πολύ από το να πηδήσουν σε μία μάντρα και να αρχίσουν: κικιρίκου! Αρκεί να τους πεις μία λέξη: Τσίπρας.

Ας τους πούμε “πορτοσαλταρισμένους”, έτσι χωρίς λόγο και αιτία.

Είναι εκείνοι που έκαναν τα πάντα για να μη βγει ο Τσίπρας, είπαν θα γίνουμε Βενεζουέλα, δεν γίναμε, μετά άρχισαν να φωνάζουν υπογράψτε ό,τι να ‘ναι, μετά κατέβηκαν με θεό το Σάκη στο Σύνταγμα, μετά μετρήθηκαν και βγήκαν 38,7%, μετά πήραν ζάναξ, μετά φώναξαν “η πρώτη φορά Αριστερά υπογράφει μνημόνια”, μετά φώναξαν “αριστερή παρένθεση”, μετά ξαναβγήκε ο Τσίπρας, μετά ξαναπήραν ζάναξ, μετά “η οικονομία καταρρέει”, μετά η οικονομία δεν κατέρρευσε, μετά “θα έρθουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες”, μετά δεν ήρθαν, μετά “βουλιάζει ο τουρισμός”, μετά αυξήθηκε ο τουρισμός, μετά είπαν “παραιτηθείτε” και κατέβηκαν στο Σύνταγμα, μετά μετρήθηκαν 5.000 γραφικοί πλάι σε σταυρούς και μούτζες, και μετά ξαναπήραν ζάναξ.

Ε, πόσα θέλει ο ακραίος φιλελεύθερος για να σαλτάρει; Πόσα να αντέξει μέσα σε ενάμιση χρόνο;

Τώρα τουιτάρει ο πορτοσαλταρισμένος ότι το σκάφος στην Αιγινα το οδηγούσε… Συριζαίος που σκόρπισε συριζαίικο θάνατο.

Έχει στοιχεία; Όχι. Έχει έστω υπόνοιες; Όχι. Τότε τι συμβαίνει; Τι να συμβεί; Όταν τίποτα δεν σου έρχεται δεξιά, βλέπεις τον Τσίπρα καπετάνιο – χάροντα.

Και τότε έχεις δύο διόδους: ή τον εγκλεισμό ή τη δημοσιογραφία στα ιδρύματα της διαπλοκής. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι να οδηγηθείς έξω από τη λογική. Στο μεγάλο σάλτο που δεν έχει επιστροφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ