Υπόθεση Novartis: Ποινικές διώξεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για υπερτιμολόγηση φαρμάκου
  • Διώξεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς για το σκάνδαλο Novartis
  • Διώκεται και ο Κωνσταντίνος Φρουζής
  • Η δίωξη αφορά στην τιμή του φαρμάκου eucreas

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Novartis, για περίπτωση υπερτιμολόγησης φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο.

Η δίωξη στρέφεται κατά μέλους της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας αλλά και στελεχών της NOVARTIS, μεταξύ των οποίων και ο πρώην ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας Κωνσταντίνος Φρουζής, που διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στη συγκεκριμένη πράξη.

Η δίωξη αφορά στην τιμή του φαρμάκου eucreas για τον ζαχαρώδη διαβήτη. Το 2008 ο κατηγορούμενος φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ σε σχέση με την πραγματική του τιμή. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, ήταν να προκληθεί μεγάλη ζημιά σε βάρος του δημοσίου. Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος αφού την μελετήσει, αναμένεται να τους καλέσει σε απολογία.

Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή, ο οποίος αφού τη μελετήσει θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

(πληροφορίες από ethnos)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook