Υπόθεση Folli Follie: Κακουργηματική δίωξη για την οικογένεια Κουτσολιούτσου
  • Έχουν ενημερωθεί οι πύλες εξόδου της ώρας (λιμάνια, αεροδρόμια), καθώς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε όλους τους υπόπτους
  • Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν
  • Πριν από λίγες μέρες, τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι και κατέθεσαν υπομνήματα εξηγήσεων, τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν σχετικά με το σκάνδαλο της Folli Follie, καθώς ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και σε άλλα επτά άτομα, που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ενημερωθεί οι πύλες εξόδου της ώρας (λιμάνια, αεροδρόμια), καθώς επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα σε όλους τους υπόπτους.

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του, Κατερίνας, του γιού τους, Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Πριν από λίγες μέρες, τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι και κατέθεσαν υπομνήματα εξηγήσεων, τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα.

Πλην της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιλέξει να μην απαντήσει επί της ουσίας, καθώς η έρευνα για την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων του ομίλου συνεχίζεται, η πλειονότητα των κληθέντων ως υπόπτων και πλέον κατηγορουμένων, φέρεται να είχε επιρρίψει τις όποιες ευθύνες για τον επίμαχο ισολογισμό, στα γραφεία της Ασίας και στο γκρουπ του ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρίες.

Η έρευνα για την εταιρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από την Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά.. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρίας επίσης και για «παρεμπόδιση ελέγχου» ο οποίος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.

Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα, οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook