Ύποπτοι φάκελοι σε Χανιά και Σπάρτη – Πώς έγινε η επιχείρηση ελέγχου για ραδιοβιοχημική απειλή
Οι αποστολές ύποπτων φακέλων συνεχίστηκαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και τέθηκαν σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές σε Σπάρτη και Χανιά.
Επιχείρηση ελέγχου για ραδιοβιοχημική απειλή, στήθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, λόγω του ύποπτου φακέλου που είχε αποσταλεί στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο έφτασαν στα Χανιά προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ύποπτος φάκελος είχε από νωρίς μεταφερθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί έφτασαν οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ που τον παρέλαβαν και τον συσκεύασαν σε ειδικά διαμορφωμένα πακέτα το ένα εντός του άλλου μέσα σε νάυλον συσκευασίες.

Στη συνέχεια η τελική συσκευασία με το πακέτο απολυμάνθηκε στην ειδική πλαστική σκηνή που είχε στηθεί στον χώρο και συσκευάστηκε εκ νέου προκειμένου να σταλεί στην Αθήνα για έλεγχο σε χημείο.

Επίσης, ένας ύποπτος φάκελος έφτασε στο τμήμα οργάνωσης και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Σπάρτης. Ειδοποιήθηκε άμεσα η Ασφάλεια Σπάρτης, η Πυροσβεστική καθώς και το ΕΚΑΒ.

Τρεις καθηγητές και ένας υπάλληλος βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, όπου βρέθηκε ο φάκελος, ο οποίος κρίθηκε ύποπτος και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η αστυνομία απέκλεισε το κτίριο όπου στεγάζεται η σχολή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Φωτογραφίες: flashnews.gr, apela.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook