Φρίκη προκαλούν τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη (εικόνες)

  • Τη Δευτέρα απολογείται
  • Τι παραδέχτηκε η γυναίκα του
  • Τι δήλωσε η δικηγόρος του
  • Για τι κατηγορείται
  • Τι βρήκαν οι αρχές στο κινητό του

Φρικιαστικά είναι τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του 32χρονου Σύρου, καθώς σοκάρουν ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που έχουν κληθεί να ερευνήσουν την υπόθεση.

Δείτε επίσης: Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη: Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του – Τα σχέδιά του

Πρόκειται για βίντεο με βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς, ανάλογα με αυτά που αναρτούν οι οπαδοί του ΙΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Αναλυτικότερα, στο ένα φαίνεται ο ίδιος και άλλα άτομα να βασανίζουν άγρια έναν άντρα. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος τζιχαντιστής χτυπά και κλωτσά το θύμα που εκλιπαρεί για τη ζωή του. Στο δεύτερο βίντεο καταγράφεται ο 32χρονος να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και να πυροβολεί στον αέρα.

«Αν ήμουν δολοφόνος του ΙSIS δεν θα με άφηναν από το Ισλαμικό Κράτος να φύγω. Πήρα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου και το έσκασα γιατί φοβόμουν για την ζωή μου. Έτσι βρέθηκα στην Ελλάδα. Δεν συμφωνώ με την όλη διερμηνεία που έγινε το πρωί γιατί υπάρχουν ψεύδη και ασάφειες. Όπως για παράδειγμα ότι συμμετείχα εθελοντικά στον ISIS και σκότωνα όποιον μισούσα. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν είναι σύνηθες φαινόμενο στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Συρία», ανέφερε στις αρχές ο 32χρονος.

Τη Δευτέρα η απολογία

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 32χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη και ομολόγησε ότι είναι τζιχαντιστής και ότι έχει πολεμήσει στη Συρία με τον ISIS.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (εικόνες)

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο. Η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ ερευνούν τις σχέσεις που έχει ο Σύρος τζιχαντιστής με το Ισλαμικό Κράτος.

Η σύλληψη του 32χρονου, ήρθε μετά από καταγγελίες της συζύγου του, για κακοποίηση της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους. Πέρα από αυτό το γεγονός όμως ο 32χρονος δεν ήταν καθόλου αδιάφορος για τις ελληνικές αρχές, καθώς από την αρχή υπήρχε για την περίπτωσή του εντολή διακριτικής παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: Υπό παρακολούθηση ήταν ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη (video)

Η παραδοχή της συζύγου του: Ναι ήταν στο ΙΚ

Η 20χρονη Ταγρίτ, σύζυγος του τζιχαντιστή, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, παραδέχεται πως ο άντρας της υπήρξε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους, όσο ζούσαν στη Συρία. Ενώ υποστηρίζει ότι μόλις έφυγαν και έφτασαν στην Τουρκία, σταμάτησε να έχει επαφές με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Η ίδια λέει πως οι φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του, ήταν φίλων του.

Τι λέει η δικηγόρος του

Οι έρευνες στην κατοικία του

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σύλληψή του, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές στην Αθήνα.

Ο τζιχαντιστής ομολόγησε και έτσι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στα Άνω Πατήσια κατά την παραμονή του στην πρωτεύουσα.

Στο σπίτι του εντοπίστηκε πολύ «σκληρό» υλικό, το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι «φρικιαστικό».

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν βίντεο στα οποία εμφανίζεται ο ίδιος στη Συρία, να συμμετέχει σε βασανιστήρια σε κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους. Ταυτόχρονα , βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς.

Ο 32χρονος διέμενε έως το 2014 στη Δαμάσκο και στη συνέχεια μετέβη στην Τουρκία