Ξανά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης χιλιάδες ευάλωτοι καταναλωτές – Πώς θα προχωρήσει η διαδικασία
  • Νέα επέκταση στη δυνατότητα επανασύνδεσης στα νοικοκυριά που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο λόγω ληξιπρόσθεσμων οφειλών
  • Επεκτείνεται έως τις 31/10/2018 το χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση
  • Η αρμοδιότητα των αιτημάτων περνά στην αυτοδιοίκηση

Νέα επέκταση, η οποία αφορά ακόμα περισσότερα νοικοκυριά  με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, της δυνατότητας επανασύνδεσης  θα δοθεί, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Το εν λόγω έγγραφο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β’ 49/ 18-01-19).

Συγκεκριμένα, επεκτείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 (από 21 Σεπτεμβρίου 2018 που προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ) το χρονικό όριο, μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του 2018 δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, σε οικονομικά ασθενέστερους καταναλωτές. Η αρμοδιότητα εξέτασης των αιτημάτων εκχωρήθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα σε επιτροπές που συστήνονται με απόφαση του δημάρχου και αποτελούνται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Εντός του 2018 ο ειδικός λογαριασμός εξασφάλισε την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος περισσότερων από 4.000 ευάλωτων νοικοκυριών, καταβάλλοντας πάνω από 15 εκατ. ευρώ

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook