Τραυματισμός 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα – Τα λάθη που πρόδωσαν τον 54χρονο δράστη
  • Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να δώσει στις αρχές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα
  • Ειδικός πραγματογνώμονας εξηγεί την πορεία της μοιραίας σφαίρας
  • Πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 54χρονου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας στις Θεσπιές Βοιωτίας από αδέσποτη σφαίρα.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος προσπάθησε να δώσει στις αρχές απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα. Την ίδια ώρα, ειδικός πραγματογνώμονας εξηγεί την πορεία της μοιραίας σφαίρας, που κατάφερε να διανύσει σχεδόν 490 μέτρα.

«Έχουμε μία ανοδική καμπύλη πορεία όπως κινείται το βλήμα όταν εξέρχεται από την κάνη. Σταμάτησε περίπου στα 1200 μέτρα η κινητική του ενέργεια, εξαντλήθηκε η κινητική του ενέργεια, έπεσε με την επιτάχυνση της βαρύτητας, και το βλήμα σε αυτό το σημείο που πέφτει, κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ικανό να προκαλέσει θανατηφόρο ή τραυματικό αποτέλεσμα» αναφέρει στο Star ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης,

Πώς έφθασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Star, λίγη ώρα μετά τον τραυματισμό της Αλεξίας, ο κατηγορούμενος παίρνει το οπλο άρον άρον, μπαίνει στο αυτοκίνητο και το μεταφέρει στην Αθήνα. Το κρύβει στην δεξαμενή του σπιτιού του. Επεστρφει στο Λεονταρι.

Στις 19:30, οι αστυνομικοί φθάνουν στο σπίτι του. Όλοι τους φέρονται να ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν πυροβολισμούς.

Την επόμενη ημέρα βρίσκουν κάλυκα σε γλάστρα του σπιτιού του. Ο 54χρονος παραδέχεται ότι πυροβολούσε στο πασχαλινό γλέντι και οδηγεί ο ίδιος τους αστυνομικούς στην Αθήνα εκεί όπου είχε κρύψει το όπλο.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Θήβας και  το μεσημέρι της Παρασκευής, θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Πηγή: star.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook