Τους πρόδωσε το… άρωμα – Στα χέρια των αρχών τρεις αλλοδαποί με δεκάδες κιλά αρωματικού φυτού
Στα χέρια των αρχών βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου τρεις άνδρες με καταγωγή από την Αλβανία, στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα Γιάννενα.

Οι άνδρες συνελήφθησαν σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Ο λόγος της σύλληψης τους όμως ήταν το παράδοξο καθώς πάνω τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αρωματικού – φαρμακευτικού φυτού, το οποίο περισυνέλεγαν παράνομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Frontex, εντόπισαν τους 3 Αλβανούς να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχουν συλλέξει ποσότητα αρωματικού-φαρμακευτικού φυτού, συνολικού βάρους 138 κιλών και εκατό 50 γραμμαρίων.

Πρόκειται για ένα είδος κισσού, το οποίο φέρεται να έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι 3 Αλβανοί ηλικίας 57, 26 και 25 ετών, συνελήφθησαν για παράβαση της δασικής νομοθεσίας και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook