Τους ήρθε… «ο ουρανός» στο κεφάλι – Παρά λίγο τραγωδία στην Ηλεία όταν βράχος προσγειώθηκε σε σπίτι
Οι συνεχόμενοι σεισμοί στην Ηλεία μπορεί να μην έχουν ακόμα κλιμακωθεί τόσο ώστε να προκαλούν μεγάλης έκτασης ζημιές, αλλά ήδη προκαλούνται πολλά προβλήματα.

Έτσι, στο  Κατάκολο, οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού πρέπει μάλλον να θεωρούνται τυχεροί καθώς ένας τεράστιος βράχος που έπεσε από παρακείμενη πλαγιά, προσγειώθηκε στην αυλή τους και όχι στο σπίτι τους.

Το παρά λίγο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Μαΐου.

Ζημιές και στα καταστήματα της περιοχής

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακόλου, Οδυσσέας Κολόσακας, είπε ότι «… υπήρχαν πολλές ζημιές σε καταστήματα εμπόρων τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και σε υλικές ζημιές. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση καθώς φοβόμαστε για χειρότερα. Ελπίζουμε να αποζημιωθούν οι ζημιές που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Οι περισσότεροι έχουμε επικοινωνήσει με μηχανικούς και περιμένουμε έως το τέλος της ημέρας να έχουμε νεότερα όσο αφορά για το εάν τα κτίρια μπορούν να φιλοξενούν τις επιχειρήσεις ή όχι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς στην περιοχή και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Τα καινούργια κτίρια είναι ενισχυμένα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Το θέμα είναι με τα παλαιότερα κτίρια αλλά και με τον πανικό που μπορεί να προκληθεί. Ήδη έχουμε ζητήσει από τον κόσμο όσο μπορεί να μένει έξω και μακριά από τζαμαρίες ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά».

(Με πληροφορίες από ilialive.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook