Το μυστήριο φαινόμενο που έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους στα Σφακιά – Tι λέει ο δήμαρχος της περιοχής;

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της 24-25 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Κρήτης, οι οποίες μάλιστα κατέγραψαν και πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ένα παράξενο φαινόμενο έχει αναστατώσει την καθημερινότητα των κατοίκων στα Σφακιά,

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, υπάρχουν μαρτυρίες πως ακούγονται υπόκωφοι θόρυβοι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι κάτοικοι αισθάνονται δονήσεις  στο οροπέδιο του Ασκύφου, αλλά και στις περιοχές της Ίμπρου και της Κράπης του Δήμου Σφακίων.

Οι συνεχείς δονήσεις γίνονται αισθητές, ακόμη και 3-4 φορές την ημέρα, και κάποιες φορές συνοδεύονται από ένα βουητό.

Να σημειωθεί πως οι δονήσεις αυτές δεν οφείλονται σε σεισμούς, όπως διαβεβαίωσαν και τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, γεωλόγοι του ΙΓΜΕ οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή.

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες ήταν καθησυχαστικοί:

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί πιο έντονα να υπάρχουν κάποιοι υπόκωφοι θόρυβοι σε οικισμούς και έχουν ανησυχήσει οι κάτοικοι. Η πρόσφατη κακοκαιρία έφερε πολλές κατολισθήσεις και αποκολλήσεις βράχων. Επιστημονικά οι ειδικοί είπαν ότι η βασική αιτία των θορύβων και των δονήσεων είναι η υπερβολική ποσότητα του νερού που έπεσε και δεν μπορεί να απορροφηθεί αμέσως από τις σπηλαιώσεις του εδάφους. Δημιουργείται λοιπόν πίεση από το νερό και τη λάσπη και προσπαθεί να βρει διεξόδους. Το επόμενο διάστημα με την ύφεση της βροχής θα βρει διεξόδους, ενδεχόμενα και στο έδαφος» τόνισε ο Δήμαρχος Σφακίων.

(Με πληροφορίες από  flashnews.gr)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook